ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Εγώ καμαρίλες δεν στήνω.Τελείωσες!” – Νικολάκου: “Εγώ τώρα αρχίζω”

Παρακολουθήστε την 1η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που διεξήχθη στην Τρίπολη την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Ποδαρικό με καυγά ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την Περιφερειακή σύμβουλο Ντίνα Νικολάκου.

Εκρηκτικό ήταν και πάλι το κλίμα της συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση για τον τουρισμό και την αλλαγή προσώπου στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης έπαψε και μετακίνησε με προσωπική του απόφαση, 4 αναπληρωτές και τον μέχρι πρότινος αναπλ. Διευθυντή Δια Βίου Μάθησης, Εμπορίου Απασχόλησης και Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Ψυχάρη, με την κ.Νικολάκου που είχε μαζί του συνεργασία για αρκετά χρόνια, να εκφράζει τις αντιρρήσεις της ενώ έθεσε ερώτημα σχετικά, με τους λόγους της αντικατάστασής του.

Ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι έχει δικαίωμα να τον αλλάξει αφού αυτός είναι ο Προϊστάμενος και δεν δέχεται υποδείξεις, και πως 9 χρόνια η Περιφέρεια δεν είχε Γενικούς Διευθυντές, γιατί δεν φρόντισε κανένας γι’ αυτό.

Όταν ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μίλησε για «ξερόλες» και «εισαγγελείς» μέσα στην αίθουσα, υπήρξε αντίδραση από την Ντίνα Νικολάκου που ζήτησε εξηγήσεις επί προσωπικού και από εκείνο το σημείο, η ένταση άρχισε να αυξάνεται.

Νίκας: Εντεταλμένες συμπεριφορές δεν θα ανεχτώ – Δεν θα κάνω πίσω

Κουβέντα στην κουβέντα, ο κ. Νίκας είπε κάποια στιγμή πάνω στην ένταση της αντιπαράθεσης με την Ντίνα Νικολάκου, «Περίσσεψε η θρασύτητα και ο βεντετισμός. Τελείωσες».

Νικολάκου: “Έχεις υποβολέα που κόβει και ράβει”

H Ντίνα Νικολάκου ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά διότι «δεν του δίνω το δικαίωμα να μου πει ότι τέλειωσα. Εγώ τώρα αρχίζω». Ζήτησε τα πρακτικά για να δει με ποιον τρόπο να υπερασπίσω τον εαυτό μου. «Ο κ. Περιφερειάρχης έχει υποβολέα, κάποιοι του επιβάλλουν τι θα πει. Ο κ. Νίκας ξέρει ποια είναι η Ντίνα Νικολάκου. Το Προεδρείο να περιφρουρεί την επίθεση που δέχομαι.»

Στο τέλος, έριξε τους τόνους ο Παναγιώτης Νίκας: «Ξέρετε όλοι πόσο προσεκτικός είμαι. Η κριτική μου είναι πολιτική. Το προσβλητικό είναι να λες σε κάποιον ότι έχει υποβολείς. Αυτό είναι η προσβολή. Αυτό είναι η ύβρις. Ποιους πλήρωσα εγώ; Δεν προσέβαλα κανέναν. Πολιτικές κρίσεις έκανα.»

To Top