ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Η Ήπειρος μέσα σε 3 χρόνια έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων”

ΑΥΤΟΨΙΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στα Ιωάννινα μετέβη σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από εκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους, όπου συνάντησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον εκπρόσωπο της εταιρείας που λειτουργεί το εκεί εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ο κ. Νίκας επισκέφτηκε τον χώρο του εργοστασίου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, λαμβάνοντας ενημέρωση για την δυναμικότητα και την λειτουργία του. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, και κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ, με το ύψος της όλης επένδυσης να ανέρχεται στα 52,6 εκατ. ευρώ, με τα 20 εκατ. ευρώ να προέρχονται από ΕΣΠΑ (τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικοί πόροι και δάνειο).

Το εργοστάσιο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και 3,5 μήνες, από τις 27 Μαρτίου 2019.
Το έργο επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.
Η μονάδα αυτή λύνει οριστικά, τουλάχιστον για τα επόμενα 27 χρόνια, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρει:

“Επισκέφθηκα σήμερα στα Ιωάννινα το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, συνοδευόμενος από τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Μανώλη Σκαντζό και Ανδρέα Τσουκαλά, όπου διαπιστώσαμε την άριστη λειτουργία του.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συζητήσαμε για ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στο θεσμό της Περιφερειακής διοίκησης. Κατόπιν, είχαμε μια ενημερωτική συνάντηση με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που έχει χειριστεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε τη διαδικασία το 2015 και από το 2018 ήδη λειτουργεί το εργοστάσιό της, το οποίο επεξεργάζεται τα απορρίμματα ολόκληρης της Ηπείρου. Τέτοιες συναντήσεις-επισκέψεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νίκας: “Η Ήπειρος μέσα σε 3 χρόνια έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων”
To Top