ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Γίνεται προπαγάνδα από ΜΜΕ της Πελοποννήσου με χρήματα της Ε.Ε. ή κρατικά”

ΦΑΒΒΑΤΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ – ΝΙΚΑΣ: ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ;

Επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και τον Πέτρο Τατούλη, μιλώντας ξεκάθαρα για προπαγάνδα με χρήματα της Ε.Ε. ή του κρατικού προϋπολογισμού που δίνονται σε ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να προσπαθούν να χειραγωγούν τον κόσμο, ενώ έκανε λόγο για “ευθεία παρέμβαση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης”.
Μίλησε για προσπάθεια που “γίνεται συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο”, “έχουμε τον μπεταχτά, έχουμε και το χρήμα. Τώρα θα σας δείξουμε!”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε ότι διαθέτει 5σέλιδη αναφορά με ΜΜΕ της Πελοποννήσου που χρηματοδοτούνται ή πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με αυτό τον τρόπο, και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν θα μετέλθει τέτοιες μεθόδους, “ούτε υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μετέλθει τέτοιες μεθόδους”, είπε χαρακτηριστικά.

ΝΙΚΑΣ: “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ 3 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ”

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπεραμύνθηκε των μετακινήσεων που κάνει ανά την Πελοπόννησο με το όχημα του δημάρχου, απαντώντας σε ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης για χρήση του υπηρεσιακού του οχήματος εκτός των δημαρχιακών του καθηκόντων, λέγοντας ότι το όχημα διαθέτει GPS, επομένως ανά πάσα στιγμή ελέγχεται η διαδρομή του, ενώ πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας “κινούμαι με το ίδιο όχημα που έκανα 3 προεκλογικές εκστρατείες. Κάποιοι άλλοι κινούνται με τα AUDI 3,4 και αγοράζουν και καινούρια…Θα τα δείτε πολύ σύντομα στο διαδίκτυο και πόσο κάνουν αυτά που αγοράζουν…”

“ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ”

Ο Παναγιώτης Νίκας υπεραμύνθηκε των 2 προσλήψεων που έκανε σε ειδικούς συμβούλους “για ζητήματα, όπως είπε, του Δήμου και υποστήριξη του Δημάρχου”, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα του Δημήτρη Φαββατά, πως οι 2 προσλήψεις ειδικών συμβούλων – συνεργατών που έγιναν, η πρώτη στις 5 Οκτωβρίου και η δεύτερη ένα μήνα μετά, στις 15 Νοεμβρίου, έγιναν για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια και όχι για υποστήριξη του Δήμου ή του δημάρχου.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι από την αρχή της θητείας του δεν είχε κανέναν ειδικό σύμβουλο, “γιατί είχα πληθώρα προσωπικού”. Επειδή όμως το υπάρχον προσωπικό είτε λόγω ωραρίου, είτε λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων δεν μπορεί να ανταποκριθεί, προχώρησε στην πρόσληψη 2 ειδικών συνεργατριών, κατηγορίας ΠΕ [Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης] για την υποστήριξη του δημάρχου.

“ΚΑΠΟΙΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ”

“Κάποιο χιλιάρικο το μήνα, χίλια διακόσια, παίρνουνε όχι ότι είναι λίγα τα χρήματα, για ζητήματα του Δήμου και υποστήριξη του δημάρχου. Αν από την καλή τους την καρδιά θέλουν να κάνουν και κάτι παραπάνω, δεν χάλασε και ο κόσμος…”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας.
Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας “δεν έχω προσλάβει ειδικό σύμβουλο να στελεχώνει τα πολιτικά γραφεία των παιδιών μου ή τα δικά μου”. Επικαλέστηκε το δημόσιο συμφέρον, και την εντιμότητα που πρέπει να διέπει τις εργασιακές αυτές σχέσεις δηλώνοντας “Δεν θα μετατρέψω οποιονδήποτε θεσμό σε ζούγκλα!”.

To Top