ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Βερναρδάκη: “Ο υπουργός έλυσε το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας”

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 49 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, συναντήθηκε σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Εκεί, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση του Δήμου, δόθηκε η τελική και οριστική λύση για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας.

Κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ο συγκεκριμένος χώρος περνά κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις από το Δήμο, για τους κατοίκους αλλά και τους φιλοξενούμενους της πόλης.
Γι' αυτό το σκοπό, αμέσως μετά τις 25 Μαΐου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο κατά χρήση και, μάλιστα, δωρεάν. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας έκανε και τις ανάγκες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θερμά ευχαριστώ τον Υπουργό Επικρατείας και συμπατριώτη μας κ. Βερναρδάκη, γιατί έδωσε οριστική λύση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο αγωνίσθηκα πάνω από μία δεκαετία και για την προώθησή του έχω ανέβει δεκάδες φορές στην Αθήνα.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας, αλλά και όλης της Καλαμάτας, όπως και οι επισκέπτες μπορούν πλέον να έχουν ένα χώρο, που με την κατάλληλη διαμόρφωση από το Δήμο Καλαμάτας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο Υπουργός Επικρατείας, ευτυχώς, έλυσε το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι τη θετική αυτή εξέλιξη είχε ήδη προαναγγείλει από την Καλαμάτα, στις 26 Απριλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του στην Ημερίδα για τα λιμάνια της Πελοποννήσου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Τότε είχε δηλώσει: "Τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας θα παραχωρηθούν στον Δήμο Καλαμάτας να τα αναπτύξει προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης της Καλαμάτας. Από σήμερα γίνεται μια παρεμβατική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε και αυτό:

ΦΕΚ για τα 49 στρέμματα: Έτσι θα αξιοποιηθεί η περιοχή του Κορδία!

Νίκας για Βερναρδάκη: “Ο υπουργός έλυσε το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας”

Δημοφιλέστερα

To Top