ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για πυρηνελαιουργεία: “Δεν είναι δυνατόν να μηνύουμε και να μην καλούμαστε στο Δικαστήριο”

Νίκας:”Αισθάνομαι ντροπή για τον Δήμο μου να υπάρχει αυτό το φαινόμενο”

“Δεν δέχομαι ανθρώπους του δημόσιου χώρου να παριστάνουν ότι δεν μυρίζουν, δεν βλέπουν, δεν ακούνε…Για κάποιους δεν υπάρχει μυρωδιά, δεν υπάρχει πρόβλημα, οι Μελιγαλιώτες το φαντάζονται, και εμείς που ασκούμε εξουσία λέμε “πέρα βρέχει”. Ε, δεν γίνονται αυτά!”

Αγανακτισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλλει 3 μηνύσεις σε ιδιοκτήτες πυρηνελαιουργείων που ρυπαίνουν, ουδέποτε εκλήθη στα δικαστήρια. Ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Ο Δήμος Καλαμάτας, δι’ εμού και με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει υποβάλει τρεις αναφορές – μηνύσεις κατά ιδιοκτητών πυρηνελαιουργείων, οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων. Βρόμα, δυσωδία, αναπνευστικά προβλήματα βασανίζουν κατά καιρούς την Καλαμάτα και τα χωριά της κεντρικής και της βόρειας Μεσσηνίας.

Δεν αναφέρομαι σε όλους τους πυρηνελαιουργούς, αναφέρομαι σε κάποιους.
Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο;

Παρά τις τρεις μηνύσεις που υποβάλαμε και συνεκδικάστηκαν προχθές Τετάρτη, δεν κλήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Και ερωτώ: Γιατί; Βεβαίως, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα, όμως δεν κληθήκαμε!
Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν υπάρχει ζήτημα;

Κλήθηκε μόνο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, όχι ο Δήμος Καλαμάτας, που υπέβαλε τη μήνυση.
Εμείς, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε κάθετοι και απόλυτοι: η δυσωδία δεν μπορεί να οδηγεί σε γενική παραλυσία. Υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα στο Νοσοκομείο, πρόβλημα στην πόλη, πρόβλημα σε χωριά κατά καιρούς. Ούτε κάνουμε μία μήνυση για το θεαθήναι, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτός, ο οποίος ρυπαίνει – και δεν αναφέρομαι σε όλους – και ρυπαίνει για το κέρδος, πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Σ’ αυτό θα επιμένουμε. Δεν είναι δυνατόν να μηνύουμε και να μην καλούμαστε στο Δικαστήριο».

To Top