ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για το πολιτικό του μέλλον: “Εγώ έχω αποφασίσει τι θα κάνω”

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΠΑ RESEARCH: “ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ”

Δηλώσεις αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους. Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για ενδεχόμενη διεκδίκηση ξανά του δήμου ή τη μεταπήδησή του σε άλλη εκλόγιμη πολιτική θέση. Ωστόσο, δήλωσε, ότι ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του, βάσει της συνείδησής του και των ανθρώπων που τον στήριξαν και εν ευθέτω χρόνω θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Προς το παρόν θεωρεί ότι δεν είναι μείζον ζήτημα η δική του συμμετοχή ή μη στα πολιτικά πράγματα.

“Εγώ έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Δεν αποφασίζω με βάση τις δημοσκοπήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι προγραμματισμένος άνθρωπος. Και επειδή η απόφαση αυτή αφορά και άλλους και όχι μόνο εμένα, πρέπει να συνεννοηθώ με τους συνεργάτες μου, οι οποίοι με στήριξαν και θα κάνω αυτό που έχω αποφασίσει να κάνω. Σε αυτό με καθοδηγεί η συνείδησή μου”….“Δεν θεωρώ ότι είναι μείζον ζήτημα η δική μου απόφασή για τα πολιτικά πράγματα….”

Το τι ακριβώς θα κάνω το έχω συζητήσει με τον εαυτό μου, με τη συνείδησή μου και ένας στενός κύκλος ανθρώπων ασφαλώς γνωρίζει”

“ΤΟ ΩΣΑΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΠΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ”

Για τη δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και παρουσίαζε αυξημένη δημοτικότητα του Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος δήλωσε πως γενικά δεν τον πολυαπασχολούν οι δημοσκοπήσεις καθώς πρόκειται για μια “φωτογραφία της στιγμής”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την εταιρεία που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση δήλωσε πως πρόκειται για αξιόπιστη εταρεία, ωστόσο χωρίς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, ο ίδιος άφησε αιχμές ως προς την ταυτότητα της δημοσκόπησης, καθώς όπως δήλωσε, δεν έχει κατορθώσει ακόμα να μάθει ποιός παρήγγειλε τη δημοσκόπηση που ήταν πανελλαδική.

“Ως φωτογραφία της στιγμής, μας ικανοποιεί”, δήλωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε με νόημα πως “μπορεί αύριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Άλλωστε το ωσαννά από το σταύρωσον απέχει μερικά δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω ούτε ποιός την παρήγγειλε ούτε ποιος την πλήρωσε…”
Οι επιφυλάξεις και οι αιχμές του Παναγιώτη Νίκα είναι προφανείς, καθώς πλέον με το νέο αυστηρό νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις η ταυτότητα της κάθε έρευνας (τύπος, δείγμα πληθυσμού, εντολέας, χρόνος διεξαγωγής κ.α) είναι εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια, η εγκυρότητα και η αξιοπιστία της εκάστοτε δημοσκόπησης και να μην προκαλούνται σκιές ή υπόνοιες για σπέκουλα συγκεκριμένων προσώπων.

Μαίρη Περδικέα

To Top