ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για Πατσαρίνο: “Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό”

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ “ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ” ΤΟΥ

Νίκας προς Πατσαρίνο: “Δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος όποιος απουσιάζει 221 εργάσιμες ημέρες τον χρόνο”

Σε σχέση με δημοσιεύματα για τον ορισμό Προϊσταμένων σε Δημοτικές Υπηρεσίες ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε την παρακάτω απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφερόμενος-χωρίς να τον κατονομάζει- στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Νίκου Πατσαρίνου για “παράνομη καθαίρεσή του” από τη θέση του προϊσταμένου και την τοποθέτησή του ως απλού υπαλλήλου.

Ακολουθεί η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα:

« 1. Ως Δήμαρχος έχω δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά θέματα αντικειμενικότητας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους υπαλλήλους-και ιδιαίτερα προς αυτούς που αποδεικνύονται άξιοι του ρόλου και της αποστολής τους.

2. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ορίζεται για να «προΐσταται», δηλαδή να προσέρχεται πρώτος και να αποχωρεί τελευταίος, να κατευθύνει, να δίνει το παράδειγμα εργατικότητας και συνέπειας, να αξιολογεί το προσωπικό και λοιπά αυτονόητα.

3. Επομένως δε μπορεί να είναι Προϊστάμενος όποιος απουσιάζει (νόμιμα, δε λέω) 221 εργάσιμες ημέρες το χρόνο ή περίπου. Ούτε ο Προϊστάμενος είναι για να λαμβάνει το επιμίσθιο των 250 ευρώ μηνιαίως χωρίς να προΐσταται. Μάλιστα ο ίδιος από σεβασμό-πρώτα απ’ όλα στους συναδέλφους του- δεν πρέπει να θέτει τέτοιο θέμα. Ας πάρει τα 250 ευρώ κάποιος που μοχθεί γι’ αυτά.

4. Ακόμα, ως Δήμαρχος τριπλασίασα τις θέσεις ευθύνης (Διευθυντές, Προϊστάμενοι), για να δώσω ευκαιρίες εξέλιξης και δυνατότητα αναδιοργάνωσης του Δήμου. Μάλιστα, στον Οργανισμό του Δήμου, οι Μηχανικοί μπορεί να είναι Διευθυντές και Προϊστάμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Δήμου, κάτι που αποβαίνει σε βάρος άλλων ειδικοτήτων.
5. Τελικά, το δικαίωμα συνεπάγεται πάντα εκπλήρωση καθήκοντος το δε νόμιμο δε συνεπάγεται πάντοτε και ηθικό.
Αυτά προς το παρόν».

Νίκας για Πατσαρίνο: “Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό”
To Top