ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας για νερό: “Τέτοια ατυχήματα υπάρχουν-Πρέπει να υπάρξει υπομονή να αποκατασταθεί το πρόβλημα”

Νίκας: “Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο-Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση-Δεδομένη η συνδρομή της Περιφέρειας”

Tη συμπαράστασή του στο Δήμο Καλαμάτας και τους κατοίκους για την ταλαιπωρία από τις διακοπές νερού λόγω της σοβαρής ζημιάς στη δεξαμενή του Πηδήματος εξέφρασε απόψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Χαρακτήρισε ως “ατυχέστατο γεγονός” την καθίζηση που έγινε κάτω από τη δεξαμενή με αποτέλεσμα την υποχώρηση τμήματος του πυθμένα της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση από τον Δήμο. “Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένη η συνδρομή της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή που γίνεται προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, συστήνοντας στον κόσμο να δείξει υπομονή.

“Υπήρξε ένα ατυχέστατο γεγονός. Σε όλους μας τυχαίνουν ατυχή γεγονότα στην πορεία. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση. Είναι δεδομένη η συνδρομή της Περιφέρειας, ο κόσμος να δείχνει υπομονή. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε με πρώτο τον Δήμο. Έχω εμπιστοσύνη στον Δήμο”

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ανέλυσε το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί το 2015 στο βορειοδυτικό τμήμα της δεξαμενής, και τότε είχε απαιτηθεί να γίνουν παρεμβάσεις με σκυρόδεμα και να κλείσει η εξωτερική σπηλαίωση που είχε δημιουργηθεί. “Ξέραμε ότι υπήρχε επικινδυνότητα στη συγκεκριμένη δεξαμενή. Έγινε (2015) μια ουσιαστική παρέμβαση στήριξης των στατικών στοιχείων από τη ΔΕΥΑΚ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας. Φαίνεται όμως,-αλλά αυτό θα το πουν οι ειδικοί, οι γεωτεχνικοί,- ότι εκεί τότε είχαμε μια μικρή διαρροή, που στο διάστημα των 6,7,10 χρόνων είχε δημιουργηθεί μια σπηλαίωση. Με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Είναι βέβαιο ότι θα κινητοποιηθούν οι δυνάμεις από τον Δήμο και θα γίνει η αποκατάσταση. Θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Τέτοια ατυχήματα υπάρχουν και δυσκολίες υπάρχουν σε όλη τη χώρα σε όλες τις χώρες. Πρέπει να υπάρξει υπομονή να αποκατασταθεί το πρόβλημα αυτό, και να γίνει”.

Βασιλόπουλος: “Δεν μπορούσε κανείς να το προβλέψει- Έχει δημιουργηθεί μια χαράδρα που μπορεί να φτάνει και τα 30 μέτρα”

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρέμβαση που είχε γίνει το 2015, και στο πόσο διαφορετικό και σοβαρότερο είναι το σημερινό πρόβλημα που προέκυψε στο κέντρο της δεξαμενής, το οποίο ήταν φύσει αδύνατο να προβλεφθεί.

Το 2015 υπήρξε μια εξωτερική σπηλαίωση στα θεμέλια της δεξαμενής που είχε προκληθεί από υπερχείλιση. Αυτό επισκευάστηκε. Αυτό που έχει συμβεί τώρα, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχε συμβεί τότε. Αυτό που συνέβη τώρα δεν μπορούσε κανείς να το προβλέψει. Στο κέντρο της δεξαμενής έφυγε ένα κομμάτι 2μ X 2μ. και έχει πάει σε βάθος 2 μέτρων και έχει τραβήξει προς την άλλη πλευρά μια χαράδρα που μπορεί να φτάνει και τα 30 μέτρα. Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Κανείς δεν μπορούσε να δει στο κέντρο της δεξαμενής τι γίνεται”.

Δημοφιλέστερα

To Top