ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας για λογότυπο: Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό-Αμέσως έδωσα εντολή να ανακληθεί

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ Ο ΝΙΚΑΣ: “ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ”

Ως ατυχές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρέπεμπε σε ναζιστικά σύμβολα. Όπως δήλωσε δεν το γνώριζε και αμέσως όταν έλαβε γνώση, έδωσε εντολή να ανακληθεί. Να σημειωθεί οτι το νέο λογότυπο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από πολίτες, γιατί η αρχαιοπρεπής γραμματοσειρά του παρέπεμπε στα ναζιστικά σύμβολα. “Δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες”, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, που εξήγησε ότι αν και η γραφή που επιλέχτηκε ήταν το αλφάβητο της Κύμης, “το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο  στον τόπο μας”.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με το λογότυπο της Περιφέρειας, όσον αφορά τον τουρισμό, προέβη στην εξής δήλωση:

Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό. Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες.

Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης– το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε” καταλήγει ο περιφερειάρχης.

Το λογότυπο αρχικά όπως εμφανίστηκε σε υπό διαμόρφωση ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το λογότυπο μετά τις αντιδράσεις-Είναι εμφανές ότι το επίμαχο S αντικαταστάθηκε από το ελληνικό Σ

Το “αλφάβητο της Κύμης” ή αλλιώς χαλκιδικό αλφάβητο που επικαλείται ο Παναγιώτης Νίκας

 

Nίκας για λογότυπο: Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό-Αμέσως έδωσα εντολή να ανακληθεί
To Top