ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Ευεργεσία για την Καλαμάτα το παράρτημα του Δημόκριτου”

ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2018 ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Ένα κέντρο προώθησης των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας ετοιμάζει ο «Δημόκριτος» στην Καλαμάτα, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο επίσκεψης, που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο ο Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Χρήστος Μάρκου, Διευθυντής Ερευνών του Κέντρου και ο συμπράττων με το «Δημόκριτο» ερευνητής του ΙΤΕ Ιωάννης Μπιτσάνης (καταγόμενος από την Καλαμάτα), σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, εξέθεσαν στο Δήμαρχο την πρόθεση εκ μέρους του Ερευνητικού Ινστιτούτου να στελεχώσει το παράρτημα της Καλαμάτας με διοικητικό προσωπικό και επιστημονικούς συνεργάτες, ώστε να είναι λειτουργικό, να δραστηριοποιούνται σε αυτό ερευνητές του «Δημοκρίτου» από όλα τα Τμήματα και να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και αφορούν στη Χημεία και τη Βιολογία για το Δημοτικό Σχολείο και στην Πληροφορική και τη Ρομποτική για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας του «Δημοκρίτου» και τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πραγματοποίηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, για τη μεταστέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού από το Ζουμπούλειο, που θα ελευθερωθεί ώστε να στεγάσει το παράρτημα του «Δημοκρίτου» στην Καλαμάτα.

Ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε την ίδρυση παραρτήματος του «Δημοκρίτου» στην Καλαμάτα «το πιο σημαντικό έργο» επί θητείας του και «ευεργεσία για την πόλη». Επεσήμανε δε την ώθηση που θα δοθεί στην Καλαμάτα σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, ενώ τόνισε τη δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων σε πολλούς χώρους που διαθέτει η Καλαμάτα, όπως το Μέγαρο Χορού, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» κ.ά. Στη διοργάνωσή τους βοηθούν οι πολλές αεροπορικές συνδέσεις που έχει πλέον η Καλαμάτα και ο αυτοκινητόδρομος.

Ο κ. Νούνεσης ανέφερε, ακόμη, ότι το παράρτημα του «Δημοκρίτου» στην Καλαμάτα θα διεκδικήσει χρηματοδότηση για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του παραρτήματος του «Δημοκρίτου» στην Καλαμάτα θα γίνει την άνοιξη 2018, με μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανωθεί.

Νίκας: “Ευεργεσία για την Καλαμάτα το παράρτημα του Δημόκριτου”
To Top