Παιδί

Νίκας: “Εμπιστευτείτε τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας”-Έως 3 Ιουλίου οι εγγραφές

Λήγει την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 η προθεσμία υποβολής αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο, για εγγραφή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι δυνατή η εγγραφή σε δομές όπως τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ και οι Παιδικοί Σταθμοί, με κάλυψη της δαπάνης από το ΕΣΠΑ.

ΝΙΚΑΣ: “ΦΕΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, κάλεσε τους γονείς να εμπιστευθούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, των οποίων σκοπός είναι η συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών 5-12 ετών και ανέφερε τα εξής, εν μέσω στελεχών των ΚΔΑΠ: «Φέτος έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά. Ήταν η πρώτη χρονιά των Κέντρων για την Καλαμάτα. Είχαμε 11 Κέντρα, που βοήθησαν περί τα 500 παιδιά δωρεάν, στις άριστες δομές των Δημοτικών μας Σχολείων.
Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα είναι οι εγγραφές. Καλώ τους γονείς να εμπιστευθούν απολύτως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου και να στείλουν τα παιδιά τους, τις απογευματινές ώρες, για να μάθουν τα παιδιά θέματα σχετικά με την τέχνη, να ασχοληθούν με ξένες γλώσσες, με την πληροφορική, να έχουν δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό, με διάφορες εκδηλώσεις. Δεν είναι σχολείο τα ΚΔΑΠ, αλλά προσπαθούν να καλύψουν ελλείψεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα”.

Όλα αυτά παρέχονται δωρεάν από πτυχιούχους, κυρίως των εκπαιδευτικών κλάδων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένες αντικειμενικές διαδικασίες. Τα στελέχη των ΚΔΑΠ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σε κάθε τομέα δωρεάν. Ζητώ να υπάρξει εμπιστοσύνη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου, διότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε τα παιδιά του κόσμου ουσιαστικά. Πέρυσι είχαμε 500 παιδιά, δώσαμε δεκάδες θέσεις εργασίας σε ανέργους, εισέρρευσαν στο Δήμο Καλαμάτας πάνω από 500.000 ευρώ για να πληρώσουμε μισθούς και λειτουργικά έξοδα των Κέντρων.
Την επόμενη χρονιά πρέπει να έχουμε περισσότερα παιδιά, για να στηρίξουμε ένα θεσμό, ο οποίος αποσκοπεί στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες δυνατότητες και να στηρίξουμε και τις θέσεις εργασίας».

Ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ, «που έδωσαν με λίγα χρήματα τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Δήμος τούς είναι ευγνώμων. Είμαι βέβαιος ότι και οι γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους, το ίδιο αισθάνονται».

Στη συνέχεια, στελέχη των ΚΔΑΠ αναφέρθηκαν ενδεικτικά στο έργο που επιτελείται, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με όλους τους εργαζομένους των ΚΔΑΠ, στην οποία ο Δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις εν όψει των εγγραφών και της χρονιάς που θα ακολουθήσει.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ( www.eetaa.gr ), να ενημερωθούν για την πρόσκληση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες εγγραφής και να κάνουν αίτηση για τις ανωτέρω δομές. Επισημαίνεται ότι, φέτος, η είσοδος στο σύστημα υποβολής αιτήσεων γίνεται με διαπίστευση ΤΑΧΙSNET των ωφελουμένων, ενώ ζητούνται και στοιχεία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου, καθώς και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: 09.00-20.00

Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετήσει ωφελούμενες που ενδιαφέρονται για τις δομές των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, λειτουργεί σημεία εξυπηρέτησης και παροχής βοήθειας στη διαδικασία αιτήσεων, ως εξής, έως 2 Ιουλίου:

-Στα ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου Δ.Σ., 8ου Δ.Σ., 9ου Δ.Σ., 10ου Δ.Σ., 18ου Δ.Σ., 21ου Δ.Σ., Λαιΐκων, Θουρίας, Αρφαρών: 10.00-13.00

-Στο ΚΕΠ, στο ιστορικό Δημαρχείο, ώρες 9.00 – 20.00 και κατά το Σαββατοκύριακο 30/6 και 1/7,

-Στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, Γραφείο 322 (Β’ Κτήριο, 2ος ορ.) μεταξύ 9.00 και 20.00, πλην Σαββατοκύριακου.

To Top