ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Είναι μια βόμβα η λυματολάσπη”

“ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ”

Στις ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με τη λυματολάσπη και τη διαχείρισή της.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην παλιά λυματολάσπη, 38.000 κυβικών μέτρων, που έχει συσσωρευτεί από τη δεκαετία του ’80 και ο Δήμος δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα την διαχειριστεί, καθώς, όπως τόνισε, είναι ελλιπές το θεσμικό πλαίσιο στο κομμάτι αυτό.“38.000 κυβικά μέτρα μέσα σε λάκκους, σημαίνει μια δεκαετία συστηματικής διαχείρισης και αρκετά εκατομμύρια ευρώ”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

“Είναι μια βόμβα η λυματολάσπη”, δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως είναι πρόβλημα που έχουν όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί καθώς ουσιαστικά αυτή τη στιγμή μόνο στην Ψυτάλλεια γίνεται επεξεργασία λυματολάσπης.

Αντιθέτως, δήλωσε πως η νέα λυματολάσπη, μετά και τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού, αδρανοποιείται σε εργοστάσιο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ζήτησε τη συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας ότι εκκρεμεί μελέτη που έχει υποβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

To Top