ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: “Είμαι σε άλλη ιδεολογική τροχιά από αυτή που έχει ο κ. Τζαμουράνης-Μην ψάχνουμε για σκελετούς”

Αποστάσεις από τον Βασίλη Τζαμουράνη- πρώην διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και από τους στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Νίκα κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Καλαμάτας- πήρε ο περιφερειάρχης ερωτηθείς για την τοποθέτηση-παρέμβαση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την αναφορά του στον ίδιο καθηγητή του ΕΜΠ που πρότεινε και ο Νίκας για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας.

“Είμαι σε άλλη ιδεολογική τροχιά από αυτή που έχει ο Βασίλης Τζαμουράνης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας οτι “είχα μια αγαστή συνεργασία για 13 χρόνια, αλλά αυτό πολιτικά δεν σημαίνει τίποτα. Το τι ψήφισα εγώ και το τι στήριξα στις προηγούμενες εκλογές είναι γνωστό. Και δεν κρύβω τα λόγια μου ούτε παίζω παιχνίδια. Προφανώς η συνεργασία μου είναι δεδομένη με όσους έχω συνεργαστεί κατά το παρελθόν. Κοιτάξτε, μην ψάχνουμε σκελετούς (στις ντουλάπες). Δεν υπάρχει οτιδήποτε τέτοιο και οτιδήποτε που να έχει σχέση με εκλογές, οι οποίες είναι πολύ  μακριά. Θα προηγηθούν οι Εθνικές Εκλογές που θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο το πολιτικό, και όλα τα αλλά τα βλέπουμε. Εν πάσει περιπτώσει, για τα μείζονα προβλήματα της περιοχής ο καθένας θα λειτουργεί κατά την αρμοδιότητά του”.

Ερωτηθείς για “πολιτική ρήξη που υποβόσκει” με τον Δήμαρχο Καλαμάτας με αφορμή και τη διαφορετική θέση στο αντιπλημμυρικό Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης απάντησε εμμέσως πλην όμως σαφώς, ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, ότι εχει συνεργαστεί 10 χρόνια με τον νυν Δήμαρχο Καλαμάτας, όταν ήταν αντιδήμαρχός του, αντιπαραβάλλοντας τη σχέση που είχε ο ίδιος ως Δήμαρχος με την πρώην περιφερειακή αρχή Τατούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ιδιος ως δήμαρχος “είχε  τραβήξει του Κάιν τα βάσανα” από την τότε περιφερειακή αρχή. Εξηγώντας ότι στηρίζει ως περιφερειάρχης τον Δήμο Καλαμάτας με τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και σε ό,τι χρειάζεται. “Τι λέτε τώρα;” διερωτήθηκε.

To Top