Τροφή για σκέψη

Νίκας: “Εγώ έχω ένα κόλλημα με την Αγορά”

Την καλώς εννοούμενη εμμονή του με την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας παραδέχτηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος δήλωσε λάτρης των προϊόντων της Αγοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ έχω ένα κόλλημα με την Αγορά. Την επισκέπτομαι τα τελευταία 40 χρόνια. Την παρακολουθώ. Είμαι παρών εκεί. Ψωνίζω από την Αγορά πάντοτε και την επισκέπτομαι και τις καθημερινές ώστε να έχω μια εικόνα για όλα τα θέματα που συμβαίνουν εκεί.
Η Αγορά είναι ο καλύτερος χώρος για να ψωνίζεις, είναι διαπιστωμένο. Ειδικά οι γιαγιάδες που εκθέτουν προϊόντα από το μπαξεδάκι τους είναι ό,τι το υγιεινότερο και το καλύτερο. Και είναι και θέμα συνείδησης, να πηγαίνεις να αφήνεις και 10 ευρώ στον φτωχό άνθρωπο που εκθέτει κάποια πράγματα…Οι επιλογές της Αγοράς είναι και πιο φθηνές και από άποψη υγείας οι καλύτερες, σε σχέση με τα Super Market, και είναι και δικά μας, ντόπια προϊόντα..”

Έτσι ο δήμαρχος αναδείχθηκε στον καλύτερο διαφημιστή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, υποστηρίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα και τους παραγωγούς. Κάτι άλλωστε που ποτέ δεν έχει κρύψει, δηλώνοντας πάντοτε υπέρμαχος των τοπικών προϊόντων και της Αγοράς. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι πηγαίνει στην Αγορά κάθε Σάββατο για να ψωνίσει και όχι για ψήφους, και παρότρυνε όλους να επισκέπτονται την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, χρησιμοποιώντας μάλιστα όχι πλαστικές σακούλες, αλλά πολλαπλών χρήσεων!

“ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΕΝΤΟΥΛΕΣ”

Η συζήτηση αφορούσε το μέλλον της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας βάσει και της μελέτης που έχει γίνει και προβλέπει αναδιαρρύθμιση του χώρου της. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για λάθη που έγιναν στο παρελθόν ως προς τη διαχείριση του χώρου της αγοράς, όταν το 1986, με τους σεισμούς, η Αγορά κατέρρευσε και τότε “βγάλαμε τον κόσμο στο μπαλκόνι της αγοράς και στη συνέχεια του βάλαμε και τεντούλες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουμε όλο αυτόν τον κόσμο μέσα..”

“Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ”

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας για αναβάθμιση της περιοχής της Κεντρικής Αγοράς με την κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου του Νέδοντα που ξεκινάει. “Είναι η κεντρική είσοδος της πόλης. Θα είναι η πρώτη ματιά για τον επισκέπτη ή για αυτόν που φεύγει από την Καλαμάτα. Η Αγορά πλέον αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα, δεν είναι σε κάποια άκρη της πόλης. Επομένως, είναι στο χέρι και στη φαντασία μας να βρούμε να κάνουμε πράγματα στον συγκεκριμένο χώρο”.

Μ.Π.

To Top