ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Έχω δικαίωμα να τους μετακινώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη!”

Άστραψε και βρόντηξε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την καταγγελία της εργαζόμενης της ΔΕΥΑΚ, αλλά και το φλέγον θέμα που έχει προκύψει με τις άδεις των δημοτικών υπαλλήλων, που κατόπιν απόφασής του δίνονται για Ιούλιο και Αύγουστο μόνο από τον ίδιο και μόνο για 5 ημέρες.

“ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΒΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ”

Σε έντονο ύφος απάντησε πως “ο δήμαρχος είναι προϊστάμενος όλων των δημοτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου και έχω το δικαίωμα να τους μετακινώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.
Οι διευθυντές έχουν προϊστάμενο τον δήμαρχο. Εγώ τους τοποθέτησα και μπορώ να τους μετακινήσω οποιαδήποτε στιγμή, όταν το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.
Δεύτερον, δεν δέχομαι προστάτες των δημοσίων υπαλλήλων εκτός από το Σωματείο τους. Για τον δήμαρχο δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν εργατοπατέρες, ούτε προστάτες των εργαζομένων.
Ο δήμαρχος τη συγκεκριμένη υπάλληλο την περιέβαλε με πολλή αγάπη και ενώ δεν ήταν αναγκαίες οι υπηρεσίες της, τη μετακίνησα απο την Αθήνα που εργαζόταν στην Καλαμάτα, εγώ προσωπικά τη μετακίνησα”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ: “ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ”

Οι άδειες δίνονται 12 μήνες τον χρόνο, αλλά προέχει η ανάγκη της Υπηρεσίας, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συμπλήρωσε “Όταν διαπίστωσα ότι δεν έχουμε προσωπικό να ανταποκριθεί πήρα αυτή την απόφαση”.
“Οι άδειες προβλέπουν 5 εργάσιμες ημέρες, που γίνονται 7 με το Σαββατοκύριακο, που μπορούν να γίνουν και 9 με τις αργίες”, επισήμανε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: “ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ…”

Tέλος, σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφέρθηκε και στην απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση-για την οποία έχει και παλαιότερα εκφραστεί ανοιχτά αρνητικά, δηλώνοντας αντίθετος με τυχόν καθιέρωσή της- είπε “όταν θα μοιράζουμε τη δημαρχιακή θέση σε διαφόρους, και έχουμε τις διάφορες ισορροπίες όπως στο παρελθόν, υπάρχει και η κεκτημένη ταχύτητα της ΔΕΥΑΚ…”

Μαίρη Περδικέα

To Top