ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Να διαφυλάξουμε τα 68 εκατ. για τα σκουπίδια – Οδικό δίκτυο & Πολιτική προστασία ψηλά στην αντζέντα

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ “ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΘΗΣ” ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ – ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΛΙΟΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Καλαμάτας ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος τόσο σε θέματα του Δήμου όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα αναλάβει την ηγεσία της από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ενημέρωσε για την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών με την ηγεσία αυτού, παρουσία των 13 νέο εκλεγμένων περιφερειαρχών, που αφορούσε την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών και που έχει στόχο την τροποποίηση του ισχύοντος νόμου και στην ουσία στην κατάργηση της απλής αναλογικής.

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι “δεν γίνεται να κυβερνηθούν οι περιφέρειες και οι δήμοι όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές κυρίως στην οικονομική”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τροποποίηση του ΕΣΠΑ που θα προβεί από την 1 Σεπτεμβρίου, επανέλαβε ότι “πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου“, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική προστασία της περιφέρειας ορίζοντας ειδικό Αντιπεριφερειάρχη, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Βασίλης Καπέλιος.
Ήδη με τον απόστρατο Στρατηγό πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής έχει στενή συνεργασία, έχουν επισκεφτεί μαζί φορείς και υπηρεσίες και από 1η Σεπτέμβρη θα αναλάβει ως έμπειρος και γνώστης του αντικειμένου, τον τομέα αυτό.
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για την διαχείριση των των απορριμμάτων και είπε ότι “πράγματι υπάρχει μία εμπλοκή στο θέμα αυτό, όμως η διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ πρέπει να συνεχιστεί, αφού έχουν εξασφαλιστεί 68 εκατομμύρια € και τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στα Γιάννενα για να δει την πορεία του έργου του
εργοστασίου στην περιοχή”.

Για την εργολαβία της ασφαλτόστρωσης στην Καλαμάτα

To Top