ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Δεν είναι η πρώτη προϋπόθεση για μάθηση το κτήριο ενός σχολείου”

Επισκευές στο πρώην Πολυκλαδικό και αιχμές για τις καταλήψεις

Μιλώντας γι’ αυτό το θέμα και απαντώντας σε τοποθετήσεις και ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται με πόρους μόνο από το Δημοτικό Προϋπολογισμό, για να καλύψει τις ανάγκες ενός κτηριακού συγκροτήματος που έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, το έργο της ανασυγκρότησης των κτηρίων του πρώην Πολυκλαδικού δυστυχώς δε χρηματοδοτήθηκε από την “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.”, ούτε εντάχθηκε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μέσα στο καλοκαίρι δύο εργολαβίες, πρόκειται να συμβάλει σε επισκευές με άλλες δύο και θα τοποθετήσει σε ανοιχτά γήπεδα ειδικό αντικραδασμικό και αντιολισθηρό δάπεδο.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε, επίσης, ότι “οι μαθητές δεν πρέπει να εξωθούνται σε καταλήψεις, γιατί τελικά αυτό αποβαίνει εις βάρος τους, ούτε να χρησιμοποιούνται διάφορα κτηριακά προβλήματα του συγκροτήματος, που πράγματι υπάρχουν, ως πρόσχημα για καταλήψεις. Άλλωστε, το κτήριο ενός σχολείου, που ασφαλώς είναι αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του, δεν είναι η πρώτη προϋπόθεση για τη μάθηση”.

Νίκας: “Δεν είναι η πρώτη προϋπόθεση για μάθηση το κτήριο ενός σχολείου”
To Top