ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: Από Δευτέρα ξεκινά η κατασκευή των εργοστασίων για τα απορρίμματα

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξέφρασε μιλώντας στην κάμερα του Μessinialive ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης στην Αθήνα.

Ο ίδιος σήμερα δήλωσε ότι “Μετά από ενάμιση χρόνο δουλειάς είχαμε την τελική έκβαση της υπόθεσης και από Δευτέρα ξεκινάει η κατασκευή του εργοστασίου, αφού ήδη τρέχει το δεκάμηνο και από το Νοέμβριο όλοι οι δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τους σε αυτό.
Προτεραιότητα θα έχουν οι δήμοι που έχουν το σοβαρότερο πρόβλημα όπως η Μάνη, όπου θα έχουν καθαριστεί πριν το καλοκαίρι” ενώ ο κ.Νίκας τόνισε “αν το είχα διαχειριστεί εγώ το θέμα από την αρχή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, όμως δεν είχα άλλη επιλογή κι αν γινόταν κάτι διαφορετικό, θα πηγαίναμε πέντε χρόνια πίσω και θα χάναμε 60 εκατομμύρια επιχορήγηση από την Ευρώπη.
Τελείωσαν οι σκηνές απείρου κάλλους που έχουμε ζήσει στο παρελθόν και ξεκινά το μεγαλύτερο έργο σε επίπεδο Ελλάδος ενώ το ακριβότερο σκουπίδι είναι αυτό που δεν μαζεύεται” σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

“Έχω υποσχεθεί πριν φύγω πως θα γίνει απορρύπανση στη Μαραθόλακκα”

Την σύντομη τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε ερωτώμενος για το τι θα γίνει στην Μαραθόλακκα στον Ταΰγετο επισημαίνοντας πως “θα γίνουν οι ανάγκες παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας για την απορρύπανση του χώρου, αφού πριν φύγω το έχω υποσχεθεί και θα το κάνω”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

To Top