ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Από 1η Δεκεμβρίου θα παίρνουμε απορρίμματα και από το νέο χρόνο θα καθαρίσουμε τους Δήμους από τα σκουπίδια”

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Νίκας: “Στηρίζουμε την Κιβωτό του Κόσμου, γίνεται θεάρεστο έργο”

 

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε απόψε στο Διοικητήριο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας για την επίσκεψη που προηγήθηκε στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, λέγοντας πως “γίνεται θεάρεστο κοινωνικό έργο και σε αυτό το παράρτημα από τον π.Αντώνιο”, παραδίδοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα ο κ.Νίκας τόνισε πως θα φτιαχτεί κι ένας αθλητικός χώρος μέσα στη δομή από την Περιφέρεια.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για την σύμβαση που υπέγραψε για το Κάστρο της Μονεμβασιάς που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή μέτρων σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.
Το αντικείμενο της σύμβασης, που υπογράφηκε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, φθάνει τα 1.613.452,24 (χωρίς ΦΠΑ) και η πίστωση προέρχεται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπονται, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και ενόργανη παρακολούθηση της κατάστασης. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των πιο πάνω εργασιών -μέρος των οποίων θα απαιτήσει την χρήση ελικοπτέρου για τη μεταφορά υλικών στα πρανή του κάστρου- είναι 18 μήνες.
Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό, όσο και ειδικό έργο, μπαίνει σε φάση υλοποίησης, η Περιφέρεια προχωρεί και την διαδικασία που αφορά στο έργο φωτισμού του κάστρου της Μονεμβασίας.

Έργα 800.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας

Ο Περιφερειάρχης το μεσημέρι βρέθηκε στην Κυπαρισσία όπου υπέγραψε έργα 800.000 ευρώ. Το ένα είναι το νέο γήπεδο του Καλού Νερού – Ελαίας, ένα αθλητικό κέντρο στην Κυπαρισσία σε οικόπεδο της Περιφέρειας 7 στρεμμάτων και μια σύμβαση για το δρόμο Φιλιατρά – Χριστιάνοι ύψους 250.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ

Αύριο το πρωί θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα παραδώσει, μαζί με τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος, πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Ναυαρίνεια. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΑ για συναντήσεις για το φυσικό αέριο.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

Στη συνέχεια υπέγραψε συμβάσεις με αναδόχους έργων στην ΠΕ Μεσσηνίας, όπως την ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου του Μεσσηνιακού με συνθετικό τάπητα, έργα στην ακτογραμμή Κιτριές προς Καλαμάτα, μια σύμβαση 82.000 για τα σκουπίδια στη Δυτική Μάνη, τονίζοντας πως “από 1η Δεκεμβρίου θα παίρνουμε απορρίμματα και από το νέο χρόνο θα καθαρίσουμε τους Δήμους από τα σκουπίδια”.

Τέλος ρωτήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με τις “σταλίες” που εργολάβοι ζητάνε 172.800.000 για αποζημιώσεις και ανέδειξε ο Νίκος Γόντικας, με τον Παναγιώτη Νίκα να απαντά: “Επί των ημερών μου δυο χρόνια υπάρχει εντολή για καμία σταλία. Έχουμε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα με την Περιφέρεια να διαθέτει ένα δυναμικό από επτά νομικούς”.

 

 

To Top