Χορός

Νίκας: “Άμεσα η μεταφορά της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο”

Την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα μεταφερθεί η Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας στον φυσικό της χώρο, το Μέγαρο Χορού έδωσε το βράδυ της Τετάρτης απο το Κάστρο Καλαμάτας ο δήμαρχος,Παναγιώτης Νίκας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που γέμισε το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και παρακολούθησε την καλοκαιρινή παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού με τίτλο “Καλειδοσκόπιο”.
Το κοινό, γονείς των χορευτριών και φίλοι απόλαυσαν την παράσταση και καταχειροκρότησαν τις μικρές χορεύτριες.
Η εκτέλεση της παράστασης ήταν άψογη και οι χορογραφίες απο τις μικρές μαθήτριες ενθουσίασαν τον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολλή καλή δουλειά που γίνεται, χρόνια τώρα, από τη Δημοτική Σχολή Χορού.

Ο δήμαρχος παραβρέθηκε και παρακολούθησε την καλοκαιρινή παράσταση, ενώ στον χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε πως άμεσα θα μεταφερθεί η Δημοτική Σχολή Χορού από το Ζουμπούλειο Μέγαρο, που στεγάζεται όλα αυτά τα χρόνια, στο Μέγαρο Χορού.

Και όπως είπε απο του χρόνου διαθέσιμο για τις παραστάσεις τους θα είναι και το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας που θα κατασκευαστεί στον Νέδοντα.

H Δημοτική Σχολή Χορού, που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», θα μεταφερθεί άμεσα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο Μέγαρο Χορού, μιας και στον χώρο που στεγάζεται σήμερα(Ζουμπούλειο Μέγαρο)θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει παράρτημα του “Δημόκριτου”,καθώς το εν λόγω κτήριο έχει παραχωρηθεί απο το Δημοτικό Συμβούλιο στον “Δημόκριτο”. Μάλιστα, στο Ζουμπούλειο θα δημιουργηθεί και εκθεσιακός χώρος, για να μπορεί το κοινό να θαυμάσει από κοντά σπουδαίο αρχειακό υλικό, που έχει στη διάθεσή του ο «Δημόκριτος».
Ο δήμαρχος έχει και παλαιότερα αναφερθεί στη μεταφορά της Δημοτικής Σχολής και ευελπιστούμε αυτό να γίνει σύντομα πράξη, μιας και ο χώρος του Μεγάρου Χορού είναι εξαιρετικός για να στεγάσει τη Δημοτική Σχολή Χορού της πόλης μας.

Νίκας: “Άμεσα η μεταφορά της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο”
To Top