ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nίκας: “Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού”-“Αποκλειστικά πολιτικές οι ευθύνες”

“ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ” ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Π.ΝΙΚΑΣ

Τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους που έχει αποτύχει εδώ και 40 χρόνια να λύσει το κοινωνικό πρόβλημα ενσωμάτωσης των Ρομά, αναγνωρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ζητώντας από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, και από την πολιτεία να εφαρμόσει τα προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης και ένταξης των Ρομά, όπως έκαναν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. “Απαιτούνται μέτρα πρόληψης και δεν λύνονται τα προβλήματα με μέτρα καταστολής”, επισημαίνει ο Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης μιλά χωρίς περιστροφές για ψηφοθηρία, συναλλαγές και κουμπαριές, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στους πολιτικούς που πριν τις εκλογές τάζουν λαγούς με πετραχείλια και με το ανάλογο αντάλλαγμα αγοράζουν ψήφους,γυρίζοντας την πλάτη στη συνέχεια στους Ρομά, διαιωνίζοντας τις άθλιες συνθήκες ζωής και τα κοινωνικά προβλήματα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με αφορμή τις εντάσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στην Πελοπόννησο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Σε σχέση με το τελευταίο δραματικό και λυπηρό γεγονός στη Μεσσήνη, με το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τα απαράδεκτα γεγονότα που επακολούθησαν, επισημαίνω τα εξής:

1. Η ψυχραιμία και η διασφάλιση της ηρεμίας στην κοινωνία μας αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδό μας και οι κατέχοντες θέση ευθύνης έχουν υποχρέωση για τη συνεννόηση και την καταλλαγή.

2.Τα προβλήματα που δημιουργούν οι ρομά αποτελούν τρανή απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της πολιτείας, εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια -και προφανώς όλων των κυβερνήσεων-, στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός προγράμματος, κατά το αντίστοιχο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, προνοιακής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης των ρομά.

3.Η ψηφοθηρία, η συναλλαγή, “οι κουμπαριές” και όλα τα συναφή έφεραν την ατιμωρησία, την περιφρόνηση της νομιμότητας, την  κάθε είδους παραβατικότητα -και τις συχνές κοινωνικές εντάσεις.

4 Η Ελληνική Αστυνομία αγωνίζεται και πετυχαίνει μεγαλύτερα αποτελέσματα από τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, για αυτό και δικαιούται τις ευχαριστίες μας.

Ολοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι ευθύνες για τα κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτό, είναι σχεδόν αποκλειστικά πολιτικές, απαιτούν μέτρα πρόληψης και δεν λύνονται με μέτρα καταστολής.

  1. Να σταματήσουν, λοιπόν, οι διαδηλώσεις και οι αντιδιαδηλώσεις, που φέρνουν το μίσος και τον φανατισμό.

    “Να απαιτήσουμε και να υλοποιήσουμε τον αναγκαίο σχεδιασμό υποστήριξης των ρομά και την εφαρμογή της νομιμότητας από όλους”

Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού», καταλήγει η δήλωση του περιφερειάρχη.

Μ.Π.

Nίκας: “Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού”-“Αποκλειστικά πολιτικές οι ευθύνες”
To Top