ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: “5.000 ευρώ τον μήνα κοστίζει η ηλεκτροδότηση του Μεγάρου είτε το ανάβουμε είτε όχι”

“Μέσα στην οικονομική κρίση ο Πολιτισμός συνέχισε να ανθίζει στην Καλαμάτα και να αναπτύσσεται”, δήλωσε μεταξύ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στο MessiniaLive, με αφορμή το άνοιγμα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας τις ημέρες των εορτών με συναυλίες, χορό και έκθεση του εικαστικού εργαστηρίου στο φουαγιέ. “Οι Σχολές υποστηρίχθηκαν και από το υστέρημα του Καλαματιανού λαού, και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, για τα οποία μιλά όλη η Ελλάδα. Η Καλαμάτα άλλαξε! Είναι η πρωτοπόρος δύναμη στον πολιτιστικό τομέα”, είπε χαρακτηριστικά.


Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στην επίσημη πρώτη της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, που θα γίνει με μεγάλη συναυλία στις 27 Δεκεμβρίου. Η ίδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας στην Καλαμάτα-σημειωτέον ότι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη διαθέτουν Συμφωνικές- αποτελεί “σταθμό” για τα 35 χρόνια παρουσίας του Δημοτικού Ωδείου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.“Είμαστε περήφανοι για τους σκαπανείς του πολιτισμού σε αυτή την πόλη”, συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος μας μίλησε και για το υψηλό κόστος λειτουργίας του Μεγάρου Χορού. Ενδεικτικά μας είπε πως “η ηλεκτροδότησή του κοστίζει 5.000 ευρώ τον μήνα είτε το ανάβουμε είτε όχι”, συμπληρώνοντας ότι η ύπαρξη αντιτίμου-εισιτηρίου για τη λειτουργία του θα συμβάλλει στο να καλυφθεί το κόστος αυτό κατά 30%.

Nα επισημάνουμε ότι το Πνευματικό κέντρο έχει χωρητικότητα 380 ατόμων, ενώ το Μέγαρο Χορού μπορεί να φιλοξενήσει και 750 άτομα. 
Τέλος, μας είπε ότι σύντομα το Μέγαρο θα έχει και καλλιτεχνικό διευθυντή που θα αναλάβει τη λειτουργία και τη διαχείρισή του.

To Top