Αθλητισμός

ΓΓΑ: «Λουκέτο οριστικά στα ανοιχτά κολυμβητήρια για ατομική άθληση»

Άκυρο δόθηκε πολύ γρήγορα στην απόφαση να εξαιρεθούν τα ανοιχτά κολυμβητήρια από την αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων λόγω της επιβολής του δεύτερου εθνικού lockdown.

Όπως ενημέρωσε σήμερα (7/11) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπήρξαν νεότερες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες «δεν εξαιρούνται τα ανοιχτά κολυμβητήρια από την αναστολή λειτουργίας και χρήσης ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνεπώς δεν επιτρέπεται η ατομική άθληση στην κολύμβηση».

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και όπως συνεχίζει η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΓΓΑ, τα ανοιχτά κολυμβητήρια θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα για προπονήσεις μόνο στους αθλητές και στις ομάδες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Επίσης, η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων θα επιτρέπεται για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον:

έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας

προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

ΓΓΑ: «Λουκέτο οριστικά στα ανοιχτά κολυμβητήρια για ατομική άθληση»
To Top