ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ο αντιπύραρχος Δ. Γεωργανάς

Ο αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με απόφαση του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θόδωρου Λαρέζου.

Ο έμπειρος αξιωματικός που υπηρετεί στην Καλαμάτα από τον Αύγουστο του 2001, ασκούσε ήδη τα καθήκοντα αναπληρωτή Διοικητή της υπηρεσίας τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη μετακίνηση στην Αθήνα του τέως Διοικητή Πύραρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Σώματος.

Καθήκοντα υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας θα εκτελεί ο επιπυραγός Θανάσης Κατσαφάδος.

Το Messinialive επικοινώνησε με τον νέο Διοικητή, ο οποίος μας δήλωσε: “Αναλαμβάνω μια θέση ευθύνης σε μια Υπηρεσία που γνωρίζω καλά τις ανάγκες και το προσωπικό της. Θα έχουμε όλοι μαζί καλή συνεργασία και με θέληση, δύναμη αλλά και τύχη θα φέρουμε εις πέρας την δύσκολη αποστολή μας”.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Ο αντιπύραρχος Δ. Γεωργανάς γεννήθηκε το 1967 στη Σπερχογεία Μεσσηνίας και είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1994, ενώ το 2000 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του και ως σήμερα υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, στην Αθήνα, καθώς και ως υποδιοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης, Μεγαλόπολης και Καλαμάτας και για μικρό χρονικό διάστημα ως προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά.

Εχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης, διάσωσης ατόμων από τροχαία ατυχήματα SEYVER, διαχείρισης κρίσεων – αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, στελέχωσης πεζοπόρων τμημάτων, κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, επιμόρφωσης διευθυντικών στελεχών κ.ά.

Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ο αντιπύραρχος Δ. Γεωργανάς
To Top