ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας: Καταγγέλλουν φασιστική επίθεση τα ξημερώματα και τραυματισμό 2 μελών της

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Τα ξημερώματα της 14/6, στην οδό Φαρών, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν φασιστική επίθεση ενώ κολλούσαν αφίσες για το φεστιβάλ της νεολαίας το ερχόμενο Σάββατο 18/6 στον ελεύθερο χώρο κάτω από το Πανελλήνιο. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπουκική και θρασύδειλη αυτή επίθεση φασιστοειδών. Μετά από στοχοποίησή τους 20 λεπτά νωρίτερα, μέλη της νεολαίας δέχτηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα τα οποία τους επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, φτύνοντας και φωνάζοντας «μ**νιά, Συριζαίοι», «βρωμιάρηδες» και άλλες φασιστικές και σεξιστικές ύβρεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συντρόφων, των Α.Π. και Π.Δ.
Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι τέτοιες επιθέσεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε όχι μόνο μέχρι το φεστιβάλ μας αλλά και μετά από αυτό μέχρι η Αριστερά και όλος ο Δημοκρατικός κόσμος της Καλαμάτας να τους στείλουμε ξανά στις τρύπες τους.
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ: ΟΣΟ ΤΙΣ ΧΤΥΠΑΣ, ΤΟΣΟ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
Η Καλαμάτα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική.
Καλούμε όλους και όλες στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, 18/6 στον ελεύθερο χώρο νότια από το πανελλήνιο. Ο πολιτισμός και η Δημοκρατία θα είναι η δική μας απάντηση, αλλά και η απάντηση κάθε δημοκρατικού πολίτη της πόλης μας”.

Xαρίτσης:”Οι επιθέσεις δεν μάς πτοούν-Δίνουμε μαζική δημοκρατική απάντηση στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ”

“Χτες το βράδυ φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.
Οι επιθέσεις δεν μας πτοούν. Την ίδια στιγμή όμως τονίζουν την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης με την φασιστική βία. Δίνουμε μαζική, δημοκρατική απάντηση με την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Καλαμάτας το Σάββατο 18/6!”.

Πετράκος: “Καταδικάζουμε τη φασιστική επίθεση εναντίον των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ”

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καταδικάζει την επίθεση των φασιστών κατά μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα (14-6-22) τα ξημερώματα, στην Καλαμάτα.
Είναι προκλητικό, μία μέρα πριν την έναρξη της δίκης ενάντια στη δολοφονική ηγεσία της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, φασίστες να σηκώνουν πάλι κεφάλι και να χτυπάνε νεολαίους.
Είναι υποχρέωση κάθε δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη, κάθε φορέα και κάθε συλλογικότητας, να καταδικάσει αυτή τη νέα φασιστική επίθεση κατά των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσει ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναβίωση του φασισμού, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δέδες: “Εμφατική καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών σε μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καλαμάτας”

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, Γιώργος Δέδες:

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση ακροδεξιών στοιχείων σε μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 14ης Ιουνίου, ενώ γινόταν αφισοκόλληση για το φεστιβάλ νεολαίας της 18ης Ιουνίου και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του κόμματος.
Δεκαοκτώ μήνες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και ενώ σήμερα αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τέτοια ξεσπάσματα φασιστικής βίας ενεργοποιούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και καθιστούν σαφές πως απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα για τη ριζική και αμείλικτη αντιμετώπιση κάθε ανάλογης απειλής.
Στη σύμφυτη με τη βία φασιστική ιδεολογία και πρακτική αντιτάσσουμε σθεναρά και αποφασιστικά την ομόψυχη αντίδραση του δημοκρατικού κόσμου και της νεολαίας. Η Ελλάδα και η Πελοπόννησος ειδικότερα, έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τις φασιστικές και ναζιστικές θηριωδίες και δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο δράσης για τους επιγόνους των εγκληματιών στον τόπο μας”.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας: Καταγγέλλουν φασιστική επίθεση τα ξημερώματα και τραυματισμό 2 μελών της
To Top