ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μini ανασχηματισμός Βασιλόπουλου: Τα ίδια πρόσωπα σε άλλα πόστα και νεοεισερχόμενος ο Σκοπετέας

Νέοι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας: Αλλαγές σε χαρτοφυλάκια, εσωτερικές μετακινήσεις και νέο πρόσωπο τον Σκοπετέα

Βασιλόπουλος: “Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες δεν αλλάζουν την κεντρική μας στόχευση”

Νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας

Σε ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσιάζοντας το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής, με αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες. Οι αλλαγές είναι σαφώς περιορισμένες κυρίως σε καθήκοντα κι αρμοδιότητες και το νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου, είναι ο 28χρονος Αναστάσης Σκοπετέας από τον συνεργαζόμενο συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη.

Αλλαγές έγιναν στα χαρτοφυλάκια των Αντιδημάρχων και εσωτερικές αλλαγές, με πιο σημαντική την αλλαγή “τσάρου”, με τον Σαράντο Μαρινάκη να αναλαμβάνει τα οικονομικά του Δήμου, στη θέση του “επιτυχημένου” όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε, Γιώργου Φάβα. Αναπληρωτής Δημάρχου για αυτή την χρονική περίοδο θα είναι ο Γιάννης Μπάκας.
Σχετικά με τις συνεργασίες που πιθανόν προκύψουν με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος απάντησε: “Θα κάνουμε προσθήκες εφόσον χρειάζεται, μόνο με ανεξάρτητους. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, δεν μας βιάζει κάτι, η διεύρυνση θα γίνει γιατί αξίζει κι όχι γιατί πρέπει”…

Χαμογελαστός ο Γιάννης Μπάκας που διατηρεί την θέση Αντιδημάρχου και πλέον θα είναι κι αναπληρωτής Δημάρχου


Βασιλόπουλος: Η επιτυχία προφανώς είναι συλλογική και δεν αφορά εμάς αλλά το Δήμο και τους δημότες μας

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε οι θητείες των Αντιδημάρχων λήγουν επίσημα στις 30 Οκτωβρίου 2020 και οι θητείες των Δ.Σ των Νομικών Προσώπων στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Είχα προαναγγείλει ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Δημοτικής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό θα σας ανακοινώσω σήμερα Αντιδημάρχους και εντεταλμένους Δημοτικούς συμβούλους και τις αρμοδιότητες που ο καθένας θα έχει για τον επόμενο χρόνο.
Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα, υλοποιώντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχουμε, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, για τον οποίο μίλησα και στον απολογισμό – προγραμματισμό που έκανα.

“ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ”

“Έχουμε καταφέρει πολλά και ναι το πρόσημο είναι θετικό. Υπήρξαν καθυστερήσεις; Προφανώς, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα.

 

“Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες δεν αλλάζουν την κεντρική μας στόχευση. Συνεχίζουμε με πολλή, πολλή, πολλή δουλειά”.

“Συνεχίζουμε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και επισκεπτών μας. Ακούμε προσεκτικά, δημότες και ειδικούς. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για να κάνουμε την Καλαμάτα ακόμα πιο σύγχρονη, πιο φιλική και μεγαλύτερη. Με το δημότη πρωταγωνιστή.

Οι Αντιδημαρχίες διαμορφώνονται ως εξής:

1. Οικονομίας, Δημοτικής Περιουσίας και Πρόνοιας: Σαράντος Μαρινάκης
2. Νέων Έργων, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Τουρισμού: Νικόλαος Μπασακίδης
3. Διοίκησης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και ΚΕΠ: Γεώργιος Φάβας
4. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού: Αναστάσιος Σκοπετέας
5. Συντήρησης Υποδομών Δήμου Καλαμάτας: Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος
6. Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας: Ιωάννης Μπάκας

Αναβαθμισμένος από τον μίνι ανασχηματισμό ο Σαράντος Μαρινάκης

Εντεταλμένοι σύμβουλοι Δημοτικών Ενοτήτων:

Άριος: Γεώργιος Φάβας
Αρφαρών: Μαρία Μπαρούνη
Θουρίας: Αναστάσιος Σκοπετέας
Καλαμάτας: Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος
Κοινότητες Ταϋγέτου, Βέργα, Μ. Μαντίνεια: Ιωάννης Μπάκας
Εντεταλμένος σύμβουλος επετειακών εκδηλώσεων Καλαμάτα 2021, 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης: Νικόλαος Μπασακίδης.
Εντεταλμένος σύμβουλος ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας & Φάρις και γραφείου Εθιμοτυπίας: Παντελής Δρούγας.
Αναπληρωτής Δημάρχου: Ιωάννης Μπάκας

Ως επιτυχημένος αποχωρεί από τα οικονομικά του Δήμου ο Γιώργος Φάβας

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ “ΠΑΓΩΜΕΝΑ” ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Να επισημάνουμε πως οι αλλαγές πλην ελαχίστων, δεν είχαν διαρρεύσει, με τον Αναστάση Σκοπετέα να το γνωρίζει εκ των προτέρων και για τον λόγο αυτό κέρασε τους παραβρισκόμενους! Γενικά η όλη ατμόσφαιρα ήταν “μουδιασμένη” και διαφορετική από το παρελθόν, τόσο λόγω των αποστάσεων και των μασκών, οι οποίες παρόλα αυτά, δεν έκρυψαν την αμηχανία και κάποια “παγωμένα” χαμόγελα.

To Top