Τουρισμός

Νέο ξενοδοχείο στη Φαρών στο διατηρητέο Αναγνωστoπούλου-Επαναληπτική δημοπρασία

Ο Δήμος Καλαμάτας διακηρύσσει Ανοικτή Δημόσια Πλειοδοτική Επαναληπτική Δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την:
Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου «Κτιρίου Αναγνωστόπουλου» επί της συμβολής των οδών Φαρών και Ασίνης, του Δήμου Καλαμάτας, με χρονική διάρκεια είκοσι πέντε (25) έτη.

Το προς μίσθωση ακίνητο είναι τριώροφο διατηρητέο κτίριο εμβαδού 313,55 τ.μ. (εμβαδόν Α’ ορόφου 138,40τ.μ. Β’ ορόφου 138,40τ.μ. και δώματος 36,75τ.μ.) εντός οικοπέδου επιφάνειας 232,62τ.μ. και δημοπρατείται προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επιχείρηση τουριστικού καταλύματος (κύριο ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα, όπως αυτά προσδιορίζονται από το άρθρο 14 του Ν. 4276/2014, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα).

Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 4 Μαΐου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.30μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμάτας (2ος όροφος)- οδός Αθηνών 99, γρ. 2 13, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των Οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα ευρώ (8.880 €) ήτοι Επτακόσια σαράντα ευρώ (740 €) /μήνα.

Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ως κατώτατο όριο (ετήσιου) μισθώματος πρώτης προσφοράς, ήτοι οκτακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ 888,00€.
Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται στον Δήμο Καλαμάτας. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του συμφωνητικού μίσθωσης.

Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
http://http://kalamata.gr/images/arthra/2018/04/18-14325/diakhryxh-ekmisthosh-farvn-kai-asinhs.pdf

Όπως διαβάζουμε στο buildings.kalamata2030.gr: “Το κτίριο (γνωστό ως κτίριο Αναγνωστοπούλου) είναι χτισμένο σε οικόπεδο 229 τετραγωνικών μέτρων και οι χώροι του έχουν εμβαδών 229 τετραγωνικά μέτρα. Είναι τριώροφο και στον τρίτο όροφο υπάρχει δώμα με μεγάλη βεράντα. Η αρχιτεκτονική του θεωρείται «εκλεκτικιστική», ρεύμα που έρχεται από την Ιταλία και τη Γαλλία με τους Έλληνες αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που έχουν σπουδάσει, κυρίως, στο Παρίσι. Το νέο αυτό ρεύμα έχει στοιχεία νεομπαρόκ και νεοαναγεννησιακά και τέτοιου τύπου κτίρια υπάρχουν αρκετά στην Καλαμάτα…Η διαμόρφωση της βάσης του κτιρίου γίνεται με αδρή λιθοδομή, η χρήση της οποίας επεκτείνεται και στις γωνίες του κτιρίου. Τα παράθυρα του ισογείου έχουν ελαφρά καμπύλα υπέρθυρα, ενώ του πρώτου ορόφου πλαισιώνονται με κορνίζες. Ο τρίτος όροφος έχει μορφή δώματος και συμπληρώνεται από μεγάλη βεράντα με μπαλούστρες”.

Το κτήριο πρώην ιδιοκτησίας Νίκης Αναγνωστοπούλου πλέον είναι δημοτικό ακίνητο. Στεγαζόταν μέχρι πρότινος η Κοινωφελής Επιχείρηση “Φάρις”, μέχρι που μετεγκαταστάθηκε στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας.

Νέο ξενοδοχείο στη Φαρών στο διατηρητέο Αναγνωστoπούλου-Επαναληπτική δημοπρασία
To Top