ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέο Διοικητικό συμβούλιο στον “Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης”

Nέο Διοικητικό συμβούλιο προέκυψε μετά την εκλογική διαδικασία της 12ης Αυγούστου 2018 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυροματαίων ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ στην Αρχαία Μεσσήνη Μεσσηνίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής διαδικασίας οι εκλεγμένοι συγκροτήθηκαν σε Σώμα, και ανάδειξαν τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συλλόγου, που είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Πετροπούλου Διαμάντω
Αντιπρόεδρος:Δημόπουλος Χρήστος
Γραμματέας: Νικολοπούλου Θεανώ
Ταμίας: Μπαλοπούλου Μαρία
Αναπ. Γραμ.: Ρόρη Σταματία
Αναπ. Ταμίας: Μελά Αλεξάνδρα
Μέλος : Παπαβασιλείου Μίλλη
Μέλος : Εnke Lenda (Κολέτσι Λέτα)
Μέλος : Γεωργακοπούλου Ιωάννα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογός ιδρύθηκε το 1981 με περιορισμένη στην αρχή δραστηριότητα. Ήταν όμως ένα ξεκίνημα, καθ’ όλα αξιέπαινο, μία καλή βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η παραπάνω εξέλιξή του. Από το 1984, όπου το Πάσχα γίνεται η αφή της πρώτης Ιθωμαίας φλόγας, ξεκινά μια πιο έντονη δραστηριότητα και ο σύλλογος διαδραματίζει πλέον ρόλο στα πολιτισμικά, κοινωνικά και άλλα θέματα της μικρής αλλά ιστορικής κοινωνίας μας.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, κυρίως από τις συνδρομές των μελών του και άλλων φίλων του συλλόγου, αλλά κυρίως με τη δουλειά και το μεράκι των μελών του και όλων των μέχρι σήμερα διοικητικών συμβουλίων του και όχι μόνο, συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση των Ιθωμαίων με τη σημερινή τους μορφή. Για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο κάθε Αύγουστο το χωριό της Αρχαίας Ιθώμης, βρίσκεται καθημερινά στο προσκήνιο με συμμετοχή πλήθους κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις.

Eπίσης κάνει ζωντανή την παρουσία του σε όλες τις πολιτικές αρχές με κορυφαία στιγμή την παρουσίασή του το 1995 στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στον οποίο εξέθεσε όλα τα προβλήματα της περιοχής και τον οποίο προσεκάλεσε στο χωριό μας, πρόταση η οποία έγινε και αποδεκτή.
Έχει υποδεχθεί στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης τον π.πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή καθώς επίσης 180 χρυσούς Ολυμπιονίκες και πλήθος άλλων επίσημων προσώπων.

Αρχική

Nέο Διοικητικό συμβούλιο στον “Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Μεσσήνης”
To Top