ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέο Δ.Σ. στον ΓΟΕΒ Παμίσου: “Μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση η τακτοποίηση των χρεών-Στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται να συνδράμει”, λέει ο Νίκας

Νίκας: “Μόνη λύση η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-Το Υπουργείο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την τακτοποίηση των χρεών των ΓΟΕΒ”

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με σχετική απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η ανασυγκρότηση έγινε λόγω της λήξης της θητείας του προηγούμενου σώματος.

Όπως ανέφερε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο ο ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία, όσο και ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα -“παρά τις προσπάθειες που γίνονται και στους δύο ΓΟΕΒ, τα χρέη και τους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να συνδράμει για την εξόφληση των οφειλών των δύο ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι η όποια τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μόνη λύση, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει, είναι η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να απομειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτελεί επί της ουσίας γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατά τα άλλα όμως -όπως επισήμανε ο Π. Νίκας- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ως προς την τακτοποίηση θεμάτων σχετικών με υποδομές και χρέη των ΓΟΕΒ.

Την απόφαση με την ανασυγκρότηση του ΓΟΕΒ Παμίσου μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΓΥΟΟΡ1Φ-ΕΡΜ

 

Διαβάστε και αυτό:

Στα 4 εκατομμύρια ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΓΟΕΒ Παμίσου-Βεβαιώθηκαν στο ΚΕΑΟ οι οφειλές 27 ετών

Νέο Δ.Σ. στον ΓΟΕΒ Παμίσου: “Μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση η τακτοποίηση των χρεών-Στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται να συνδράμει”, λέει ο Νίκας
To Top