Μουσική

Νέλλη Σεμιτέκολο: “Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τη μουσική”

Στη Νέλλη Σεμιτέκολο ήταν αφιερωμένη η τελευταία συναυλία του μουσικού κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, στις 21.00 το βράδυ.

Η φετινή “Άνοιξη των πλήκτρων” ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης Πιάνου του Ωδείου.

Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στη συναυλία-αφιέρωμα, φίλοι, συνεργάτες και πρώην μαθητές της παρευρέθηκαν και συμμετείχαν για να την τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο, για τα 33 χρόνια προσφοράς της στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στη μουσική παιδεία εκατοντάδων νέων παιδιών της Καλαμάτας.
Δεκαπέντε μουσικοί, με 15 διαφορετικά έργα, προσέφεραν μια μοναδική συναυλία.

Η ίδια συγκινημένη μίλησε στο MessiniaLIVE, και με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που τη διακρίνει δήλωσε αμήχανη, παραπέμποντας στα λόγια του Έλληνα λογοτέχνη και ποιητή, Γιάννη Σκαρίμπα “αυτή την εποχή δέχομαι μια φοβερή επίθεση δόξης”. Η Νέλλη Σεμιτέκολο μίλησε με θερμά λόγια για την εκδήλωση προς τιμήν της και για τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν και οι τρεις Διευθυντές του Ωδείου Καλαμάτας-πρώην και νυν- Νίκος Ξανθούλης, Διονύσης Μαλλούχος και Στάθης Γυφτάκης, που μίλησαν με λόγια αγάπης, θαυμασμού και σεβασμού προς τη Νέλλη Σεμιτέκολο.

Ν.ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ: “ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΝΕΛΛΗ ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ”

Δ.ΜΑΛΛΟΥΧΟΣ: “ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΝΕΛΛΗ ΜΕΝΕΙ”

ΣΤ.ΓΥΦΤΑΚΗΣ: “Η ΝΕΛΛΗ ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Δημοφιλέστερα

To Top