ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκροταφείο Καλαμάτας: Διαμορφώνεται ειδικός χώρος ταφής για όσους πεθαίνουν από κορονοϊό

“Συνεχίζονται από το Δήμο Καλαμάτας παρεμβάσεις βελτίωσης σε χώρους του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας. Οι εργασίες αφορούν το υπό διαμόρφωση τμήμα στο βορειοανατολικό μέρος.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν επιχωματώσεις, σκυροδετήσεις διαμόρφωσης, κατασκευή σκάλας και τοποθέτηση φυτεύσεων και αστικού εξοπλισμού στο πλαίσιο της δημιουργίας ειδικού χώρου ταφής για θανόντες από λοιμώδη νοσήματα (covid19 κ.ά.).

Για την εξέλιξη των εργασιών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος παράλληλα έχει δώσει εντολή για καταγραφή κι άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Κεντρικού Κοιμητηρίου” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πέρα από τα ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία, και χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, είναι πλέον ανάγκη να ανοίξει το ζήτημα χωροθέτησης νέου νεκροταφείου, αφού το υπάρχον είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει κορεστεί. Είναι τραγικό και μακάβριο να καλούνται οι συγγενείς νεκρών να κάνουν ανακομιδή μετά από μόλις τρία χρόνια, και να μπαίνουν οι άνθρωποι αυτοί μέσα στον πόνο τους από την απώλεια, να ζητούν εξάμηνες παρατάσεις από τον Δήμο προκειμένου να διατηρηθεί στον τάφο μεγαλύτερο διάστημα ο αποθανών. Πρέπει όμως να έρθει στο προσκήνιο και το θέμα του αποτεφρωτηρίου, που είναι και επιθυμία εκατοντάδων συμπολιτών μας, και ο νόμος εδώ και τρία χρόνια  προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας αποτεφρωτηρίου από Δήμο ή ιδιώτες.

Μαίρη Περδικέα

Νεκροταφείο Καλαμάτας: Διαμορφώνεται ειδικός χώρος ταφής για όσους πεθαίνουν από κορονοϊό
To Top