ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Νεανικό Μελίφωνο συνάντησε το Klezmagic Ensemble

Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», το «Νεανικό Μελίφωνο» σε συνεργασία με το «Klezmagic Ensemble» παρουσίασαν χτες βράδυ μια συναυλία με μουσική των Βαλκανίων.

Γνωστά τραγούδια που συνυπάρχουν στους πολιτισμούς των Βαλκανίων μαζί με Ελληνικά αλλά και Τούρκικα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη δύναμη της μουσικής να διασπά σύνορα και φραγμούς.

Περισσότεροι από 30 μουσικοί από την Ελλάδα (Καλαμάτα), την Ολλανδία και την Τουρκία μοιράστηκαν την αγάπη τους για την μουσική, αλλά και την ανάγκη τους για μια διαπολιτισμική συνεργασία με την ελπίδα να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας και φιλίας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το “Antre foundation” (Amsterdam) και είναι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Μια αμήχανη στιγμή υπήρξε κατά την προσφώνηση ενός κομματιού από την Ολλανδέζα τραγουδίστρια που αποκάλεσε “Μακεδονία” τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίδραση από το κοινό, με τον Στάθη Γυφτάκη όμως να έχει αναφέρει στις δηλώσεις του πριν την συναυλία ότι πρόκειται για μουσική από τα Σκόπια και έδωσε το έναυσμα να ξεπεραστεί αυτή η άβολη στιγμή…
Πάντως υπήρξαν και δυο αποχωρήσεις από την αίθουσα από το γεγονός αυτό.

Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 21.00 στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Δημοσιεύτηκε από Thanassis Poulopoulos στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

To Top