ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέα παραχώρηση βαγονιών σε Συλλόγους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Στην παραχώρηση χρήσης και άλλων βαγονιών του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, που παραμένουν κενά, θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα αιτήσεις από Συλλόγους,  οι οποίοι ζητούν στέγαση των δραστηριοτήτων τους.

Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, που βασίζεται σε απόφαση της Κοινότητας Καλαμάτας: “Για την καλύτερη αξιοποίηση και συντήρηση των βαγονιών των τρένων του Πάρκου ΟΣΕ ξεκίνησε το 2011 η παραχώρησή τους σε Συλλόγους της πόλης μας. Η παραχώρηση αυτή έγινε μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων στην οποία περιέγραφαν τη δράση του Συλλόγου που πρόκειται να αναπτύξουν στο χώρο του Πάρκου και μετά από Απόφαση Δημάρχου για τις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της παραχώρησης”.

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΓΟΝΙΩΝ

Ωστόσο, κάποια από τα βαγόνια ουδέποτε παραλήφθηκαν από κάποιους Συλλόγους που τα είχαν ζητήσει, για δικούς τους λόγους, είτε γιατί στο μεταξύ βρήκαν άλλο χώρο, είτε γιατί τελικά δεν τους βόλευε ο χώρος των βαγονιών κλπ. Έτσι αρκετά βαγόνια αυτή τη στιγμή παραμένουν κενά ή έχουν πέσει “θύμα” βανδαλισμών.

Και εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση από άλλους συλλόγους, και βρίσκονται σε εκκρεμότητα αιτήσεις τους,  το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην προσεχή του συνεδρίαση καλείται να εγκρίνει την παραχώρηση, υπό όρους πάντα, στους συγκεκριμένους συλλόγους. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των Συλλόγων που ζητούν στέγη, είναι και η Κοινότητα Καλαμάτας, που ζητά ένα βαγόνι για τις δραστηριότητες της.

ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΓΟΝΙΩΝ

Υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις η παραχώρηση της χρήσης καθώς μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ιστορικά βαγόνια, μέρος του υπαίθριου μουσείου σιδηροδρόμων Καλαμάτας, που σημαίνει οτι οι Σύλλογοι υποχρεούνται να τα συντηρούν και να τα βάφουν όχι κατά το δοκούν, αλλά σύμφωνα με οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφή τους. Τα έξοδα καλούνται να τα επωμιστούν οι ίδιοι σύλλογοι που θα κάνουν και χρήση των βαγονιών. Μάλιστα, αν εντός εξαμήνου δεν εγκατασταθεί ο Σύλλογος, ή δεν προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης, τότε αυτόματα θα λύεται η σύμβαση παραχώρησης.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

 

 

Nέα παραχώρηση βαγονιών σε Συλλόγους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας
To Top