ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα μέτρα στην εστίαση τον χειμώνα: Επιστρέφει το ωράριο

Τέντες, ζελατίνες και πλαστικά που κλείνουν τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης μπαίνουν στο στόχαστρο, νέο ωράριο στη διασκέδαση- Ποια νέα μέτρα συζητά η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων- Σήμερα οι τελικές ανακοινώσεις

 

Η εστίαση είναι για μία ακόμη φορά ο κλάδος που πλήττεται πρώτος από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αφού οι όποιοι νέοι περιορισμοί θα ανακοινωθούν θα αφορούν τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις καφετέριες.

Την ώρα που η πανδημία επελαύνει επικίνδυνα, προτού καλά-καλά μπει ο χειμώνας, οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση για να ληφθούν αποφάσεις που θα ανακόψουν την ραγδαία έξαρση, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει στις 13:00 και θα ετοιμάσει την εισήγησή της για μέτρα στην εστίαση.

Τα μέτρα που θα «κλειδώσουν» στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Παρότι, όμως, η κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει στο κάδρο τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί επί τάπητος το ωράριο στη διασκέδαση, μέτρο που επηρεάζει και όσους έχουν εμβολιαστεί.

Και αυτό, καθώς κρίνεται πως ο τομέας της διασκέδασης και της εστίασης είναι ο υπαίτιος της αύξησης της διασποράς του ιού. Το προτεινόμενο μέτρο είναι να κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, διότι εκτιμάται πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη σε αυτούς τους χώρους τις νυχτερινές ώρες.

Θα συζητηθεί, επίσης, το πλαίσιο λειτουργίας των εξωτερικών-μικτών χώρων, εκεί που έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι. Πιο αναλυτικά, θα τεθεί το γεγονός πως οι επιχειρηματίες κλείνουν με τέντες ή πλαστικό και «μεταμορφώνουν» σε κλειστούς τους ανοιχτούς χώρους. Επομένως οι κατασκευές με προστατευτικά νάυλον πλέον θα θεωρούνται και αυτοί ως κλειστοί χώροι.

ΜΕΤΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ” ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Τα μέτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές. Οι ειδικοί θα προτείνουν και τη γενικευμένη χρήση μάσκας, κάτι που θα πρέπει να αποδεχτεί η κυβέρνηση, ωστόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει απορρίψει οποιοδήποτε οριζόντιο μέτρο.

Υπάρχουν σκέψεις να είναι υποχρεωτικό το rapid test για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τράπεζες, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Προηγήθηκε νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την επιστροφή του από τη Γλασκόβη, ενώ ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί πως θα δοθεί έμφαση:

  • σε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και
  • στην ενίσχυση του ΕΣΥ με κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18:00, οπότε και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και θα ξεκινήσει να ισχύει το νέο πλαίσιο.

πηγή: http://www.ieidiseis.gr/ellada/116836/ta-nea-metra-stin-estiasi-ton-xeimona-epistrefei-to-orario

Τα νέα μέτρα στην εστίαση τον χειμώνα: Επιστρέφει το ωράριο
To Top