ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Ελεύθερα όλα σε εστίαση και διασκέδαση για τους εμβολιασμένους-Καταργούνται τα lockdown

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, δίνοντας ουσιαστικά το τέλος των lockdown, ακόμη και τοπικά, το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τέλος της απαγόρευσης μουσικής. Πλέον ΔΕΝ υπάρχουν μέτρα για τις κόκκινες περιοχές.

Απόλυτη ελευθερία στους χώρους με εμβολιασμένους, με χορό, όρθιους και επιστροφή στα παλιά, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός τα μέτρα θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτού του διαστήματος θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν στο σύνολό τους, ώστε να είναι πλήρως κατανοητοί.

Ταυτόχρονα τελειώνει για όλους η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές. Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από το Σάββατο 09/10/2021.

Η βασική αλλαγή είναι πως στους χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός.Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται.

Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Ο υπουργός είπε ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρουσματα ειναι λιγότερα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Θα υπάρχει πλήρη ελευθερία στους χώρους όπου βρίσκονται εμβολιασμένοι.

Στην εστίαση και την διασκέδαση όπου οι χώροι είναι για πλήρως εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ενω το προσωπικό θα φορά μάσκες και θα τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Το καθεστώς ελευθερίας μπορεί να ισχύσει και για ανοικτούς χώρους αρκεί να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους.

Γκάγκα: “Στη Θεσσαλονίκη χάσαμε ένα παιδί – Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση”

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε πως όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα από τους 255 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση- η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές.

Η υπουργός τόνισε πως το σύστημα υγείας έχει πιεστεί τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς», επισήμανε.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης πήρε στη συνέχεια το λόγο, τονίζοντας πως προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών.

«Γνωρίζω τις προκλήσεις, αλλά θα ανταποκριθούμε με επιτυχία» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η δουλειά που έγινε στον Οργανισμό ήταν σημαντική και «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την σύγχρονη κατεύθυνση».

πηγή:ieidiseis.gr

To Top