ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέα λογότυπα: Μπλε για την ΕΡΤ1, κόκκινο για την ΕΡΤ2 και πράσινο για την ΕΡΤ3

Δείτε τα νέα λογότυπα που κόστισαν 52.000 ευρώ με διαγωνισμό

Τα νέα λογότυπα και τα σήματα της ΕΡΤ είναι από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στον «αέρα» με τη νέα καμπάνια της δημόσιας τηλεόρασης «ΕΡΤ. Κάθε μέρα, το καλύτερό μας».

Τα νέα λογότυπα, που έχουν καθαρότερες γραμμές, δεν σηματοδοτούν απλά το ξεκίνημα ενός εντελώς νέου προγράμματος, αλλά την προσαρμογή της δημόσιας τηλεόρασης στη σύγχρονη τηλεοπτική αισθητική.

Παράλληλα, η έμφαση που έχει δοθεί στη χρωματική αρίθμηση των καναλιών της ΕΡΤ καταδεικνύει τη στρατηγική επιλογή να είναι πλέον ξεκάθαρη στους τηλεθεατές η ταυτότητα και η φυσιογνωμία του κάθε σταθμού ήδη με την πρώτη ματιά.

Για την ΕΡΤ1, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα συνδυάζει πλέον την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, επελέγη το μπλε χρώμα, για την ΕΡΤ2 η οποία θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό το κόκκινο, ενώ για την ΕΡΤ3 που θα έχει στο επίκεντρό της την ελληνική περιφέρεια, την καινοτομία και το περιβάλλον το πράσινο.

Τον σχεδιασμό της νέας ταυτότητας και τα σήματα της ΕΡΤ επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα της designpark.

Η εταιρεία Design Park ορίστηκε τον Ιούνιο ανάδοχος του διαγωνισμού με αντικείμενο την προμήθεια υπηρεσιών επανασχεδιασμού των λογοτύπων της ΕΡΤ, λόγω της πλέον συμφέρουσας προσφοράς βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, με συνολικό κόστος 52.500 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η ΕΡΤ, με τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης για την παροχή της υπηρεσίας επανασχεδιασμού του λογοτύπου, της νέας αισθητικής ταυτότητας των καναλιών της και του rebranding της υβριδικής υπηρεσίας και της on demand πλατφόρμας της, επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη και βελτίωση της εικόνας του κύρους της ως εθνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, την καταξίωση του brand name της στο εσωτερικό και στο διεθνές κοινό, καθώς και την ανάδειξη της λειτουργίας της ως «ανοικτής, προσβάσιμης και διαδραστικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Βασικός πυλώνας επικοινωνίας της νέας σύγχρονης εικόνας της ΕΡΤ είναι το μήνυμα ότι «η EΡΤ αλλάζει και εισέρχεται στη νέα τηλεοπτική εποχή».

 

Nέα λογότυπα: Μπλε για την ΕΡΤ1, κόκκινο για την ΕΡΤ2 και πράσινο για την ΕΡΤ3
To Top