Παιδί

Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν τη λειτουργία τους τα Κ.Δ.Α.Π.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 300 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 120
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο 2018 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι τα ΚΔΑΠ θα είναι ανοικτά από Δευτέρα έως Παρασκευή για τέσσερις ώρες (5-9 το απόγευμα) χωρίς διακοπή τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα (πλην των επίσημων αργιών).

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν στους σχολικούς χώρους:
1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, Δημοτικό Σχολείο Άριος, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, και Δημοτικό Σχολείο Λαιίκων.

Επίσης, θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ στο Ανατολικό Κέντρο.

Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας θα περιλαμβάνει Εργαστήρια Τέχνης και Πολιτισμού, Εργαστήρια Περιβάλλοντος, Εργαστήρια Αθλοπαιδιών και Υγείας, Εργαστήρια Πληροφορικής και Ρομποτικής καθώς και Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας και Παραμυθιού.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικού για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, που εδρεύουν στην Καλαμάτα, για το σχολικό έτος 2017 – 2018, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, συνολικού αριθμού 29 (είκοσι εννέα) ατόμων, ενώ οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και να έχουν ηλικία 21 ετών και άνω και να μην έχουν υπερβεί το 64ο έτος (άρθρο 13 του Ν. 3584/2007).

Για το πρόγραμμα μάς ενημέρωσε ο Δημήτρης Βεργόπουλος.

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος

To Top