ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Στο πλευρό των πολιτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Νέα Αριστερά: "Επί κυβέρνησης ΝΔ, επιχειρείται και πάλι από την ίδια εταιρεία η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, 20 χρόνια μετά..."

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο μαζικό αγώνα των πολιτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή της Κορώνης.

Από θέσεις αρχής, υπογραμμίζουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ανάμεσά τους και η αιολική, είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η χωροθέτησή τους όμως οφείλει να γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επιστημονικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα οικολογικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.
Η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 με κωδικό GR2550003 που αφορά προστατευόμενα και σπάνια είδη βλάστησης και πανίδας. Επιπλέον, αποτελεί τον μόνο πνεύμονα πρασίνου που έχει απομείνει, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές τουριστικές μονάδες που θα πληγούν από την παραπάνω επέμβαση. Έχει τη δική του σημασία το γεγονός, ότι τώρα, επί κυβέρνησης ΝΔ, επιχειρείται και πάλι από την ίδια εταιρεία η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, 20 χρόνια μετά την πρώτη της απόπειρα, όταν τότε οι δυναμικές κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας είχαν ακυρώσει τα σχέδιά της και το ΣτΕ με απόφασή του είχε κρίνει την υπόθεση, αναστέλλοντας την εγκατάσταση.

Η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα τους να μην προχωρήσει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που θα δημιουργήσει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο ενεργό οικοσύστημα της περιοχής.

Νέα Αριστερά: Στο πλευρό των πολιτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Δημοφιλέστερα

To Top