ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα απάτη μέσω τηλεφώνου: Tου παραδίδουν λάδι και κρέας, χωρίς να πληρώνει!

Η Αστυνομία αναζητά μεσήλικα απατεώνα που προσποιείται πότε τον δικηγόρο και πότε τον γιατρό, αποσπώντας μέχρι στιγμής μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου και μοσχαρίσιου κρέατος από επαγγελματίες.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται…» λέει η παροιμία και πολύ συχνά η τέχνη αυτή είναι μία απάτη!
Πριν από λίγα 24ωρα ο “γιατρός” χτύπησε και σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μεσσήνης, πείθοντας αγρότη να του στείλει 15 τενεκέδες λάδι, φυσικά χωρίς να πληρώσει και μετά εξαφανίστηκε!

Η δράση του σε όλη την Πελοπόννησο

Τον μεσήλικα με τη σταθερή φωνή, ο οποίος με εξαιρετική ευκολία μέσω τηλεφώνου πείθει επαγγελματίες να του μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, χωρίς κανείς να τον γνωρίζει, και μολις γίνει η παράδοση της παραγγελίας, εξαφανίζεται χωρίς να καταβάλει το κόστος, αναζητά η Ασφάλεια Εξαρχείων.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΑ

Για το λαδά από το Βέλλο Κορινθίας, ήταν ο «γιατρός Γιώργος Αργυρόπουλος» που του παρήγγειλε 250 κιλά λάδι και για τον κρεοπώλη από την Κόρινθο ο «δικηγόρος Παπαγεωργίου», παρήγγειλε 100 κιλά μοσχάρι!
Στην πραγματικότητα και οι δύο επαγγελματίες, είναι θύματα εξαπάτησης από τον ίδιο δράστη.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα (Ιουλίου) στο τηλέφωνο της επιχείρησης με έλαια, στο Βέλλο Κορινθίας, καλεί ακαταχώρητος αριθμός κινητού με άγνωστο άνδρα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ο μεσήλικας με τη σταθερή φωνή ζητάει απο τον επαγγελματία να του παραδώσει στην Αθήνα 250 κιλα λάδι -σε 15 τενεκέδες – με την πληρωμή στο ποσό των 1500 ευρώ να καταβάλλεται με την παράδοση.

Καλοστημένη απάτη

Πριν την άφιξη στο προγραμματισμένο ραντεβού ο «γιατρός Γιώργος Αργυρόπουλος» καλεί και πάλι και ζητάει «εξυπηρέτηση».
Η παράδοση των τενεκέδων να γίνει σε πρατήριο βενζίνης στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων, ενώ για την πληρωμή ζητούσε από τον επαγγελματία να τον συναντήσει στο Νοσοκομείο όπου «εργάζεται».

Ανυποψίαστος ο έμπορος αφήνει τα λάδια και πηγαίνει να πληρωθεί, ωστόσο μόλις φτάνει κι επικοινωνεί με το «γιατρό Αργυρόπουλο», το κινητό τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Επιστρέφει να παραλάβει τους τενεκέδες ωστόσο διαπιστώνει ότι αυτοκινητιστής έχει περάσει κι έχει παραλάβει καθ’ υπόδειξη του «γιατρού Αργυρόπουλου», το λάδι.

Αφαντος ο απατεωνας με τους τενεκεδες

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων εντοπίζουν τον αυτοκινητιστή ο οποίος καταθέτει ότι μεσήλικας άνδρας του έκανε «σήμα» για ΤΑΞΊ και του ζήτησε να παραλάβει καποιους τενεκέδες λάδι και στη συνέχεια να τους παραδώσει, όπως κι έγινε. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο μεσήλικας του ζήτησε να κατεβάσει τους τενεκέδες ωστόσο αρνήθηκε και μετέφερε μόνος, τους τενεκέδες. Τον πλήρωσε κι αποχώρησε. Μόλις ο έμπορος με τα λάδια, γύρισε να παραλάβει τους τενεκέδες διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί και κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο «δικηγόρος Αθηνων, Παπαγεωργίου», παραγγέλνει 100 κιλα μοσχάρι με το κόστος στα 1000 ευρω και μοιρασμένα σε σακούλες των 10 κιλων. Ο κρεοπώλης με το ψυγείο μεταφέρει την παραγγελία στην Αθήνα. Πριν αφιχθεί στο προγραμματισμένο ραντεβού, δέχεται τηλεφώνημα από το «δικηγόρο» ο οποίος και τον ενημερώνει για την έκτακτη υποχρέωση λόγω ιδιότητας, που τον ανάγκαζε να μεταβεί στο Πταισματοδικείο και ζητούσε «εξυπηρέτηση». Η παράδοση των κρεατικών να γίνει σε πρατήριο βενζίνης στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων ενώ για την πληρωμή ζητούσε από τον επαγγελματία να τον συναντήσει στο Πταισματοδικείο καθώς ο ίδιος, βρίσκεται «απασχολημένος».

Ο νεαρος κρεοπώλης πείθεται, και μεταβαίνει στο πρατήριο για την παράδοση της παραγγελίας και στη συνέχεια μεταβαινει στο προγραμματισμένο σημείο για να πληρωθεί το τιμολόγιο.

Ο «δικηγόρος Αθηνων, Παπαγεωργίου», έχει επικοινωνήσει με το υπάλληλο του πρατήριο- δεν τον γνωρίζει- ωστόσο τον πείθει να τον εξυπηρετήσει και να παραλάβει τα κρέατα «για λίγο». Ο κρεοπώλης παραδίδει την παραγγελία και μεταβαίνει στο Πταισματοδικείο για να πληρωθεί, ενώ ΤΑΞΊ μεταβαίνει και παραλαμβάνει την παραγγελία για τον πελάτη που ζήτησε «μεταφορά ασυνόδευτου».

Μόλις όμως ο κρεοπώλης καλεί στο κινητό του «δικηγόρου», το βρίσκει απενεργοποιημένο. Πηγαίνει να παραλάβει την παραγγελία ωστόσο τα κρέατα είχαν ήδη «παραληφθεί» από άγνωστο άνδρα οδηγό ΤΑΞΊ.

Μόλις γίνεται αντιληπτή η εξαπάτηση μεταβαίνει στο ΤΑ Εξαρχείων για να καταγγέλλει το περιστατικό.

Κατά την προανακριτική έρευνα, γίνεται συσχετισμός των δύο υποθέσεων και προκύπτει ότι ο «γιατρός Γιώργος Αργυρόπουλος» και ο «δικηγόρος Παπαγεωργίου», είναι ο ίδιος μεσήλικας με τη σταθερή φωνή.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας των Εξαρχείων, αναζητούν στοιχεία για την εξακρίβωση στοιχείων του απατεώνα προκειμένου να τον ταυτοποιήσουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Λόγω της πειθούς που χρησιμοποιεί ο απατεώνας, και μέχρι να εντοπισθεί, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και ειδικότερα στους επαγγελματίες, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων ενώ εκτιμάται τα θύματα του απατεώνα είναι πολλά περισσότερα, χωρίς ωστόσο τα περιστατικά να καταγγέλλονται στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία συνιστά μεγάλη προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες, από επίδοξους απατεώνες που μηχανεύονται κατά καιρούς διαφορετικές δικαιολογίες προκειμένου να γίνονται πιστευτοί από τα θύματά τους.

Νέα απάτη μέσω τηλεφώνου: Tου παραδίδουν λάδι και κρέας, χωρίς να πληρώνει!
To Top