Τροφή για σκέψη

Νέα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Ορατότης μηδέν!

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην νέα αίθουσα που δημιουργήθηκε στο ισόγειο του νέου δημαρχείου πραγματοποιήθηκε σήμερα για πρώτη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας.

Δυο μεγάλες κολώνες στη μέση εμποδίζουν σημαντικά την ορατότητα… Ούτε κρυφτό να παίζαμε!

Μία έξοδος – είσοδος πίσω και οι τουαλέτες μέσα στην αίθουσα!

Τα έδρανα της πλειοψηφίας έχουν δίπλα τους άλλη μια κολώνα που εμποδίζει όμως λιγότερο

Ευάερη και εύηλια αλλά με λίγα μικρόφωνα

Το καλύτερο σημείο της αίθουσας! Άνετα και υπερυψωμένα… 

Δύσκολο το έργο των καμεραμάν και σε αυτή την αίθουσα… 

Η συγκεκριμένη αίθουσα εγκαινιάστηκε άτυπα κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου πριν από δύο εβδομάδες και σήμερα πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί ότι δεν είναι και η πλέον κατάλληλη αίθουσα για τους λόγους που θα εξηγήσουμε.
Το πιο προνομιακό σημείο είναι η έδρα του Προεδρείου και η θέση του Δημάρχου, που είναι υπερυψωμένη και βλέπει τους πάντες!

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Βασικό πρόβλημα που έχει η συγκεκριμένη χαμηλοτάβανη αίθουσα είναι ότι στο κέντρο της υπάρχουν δυο μεγάλες τετράγωνες κολώνες που εμποδίζουν σημαντικά την ορατότητα στους συμβούλους.

ΤΑ ΥΠΕΡ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κυρίως σχολίασαν θετικά τη νέα αίθουσα, αφού όπως μας δήλωσαν το νέο δημαρχείο διαθέτει άνετο πάρκινγκ και η συγκεκριμένη αίθουσα είναι ευάερη και ευήλια, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα σε έπιπλα, φωτισμό και μικροφωνικές εγκαταστάσεις.

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Κάτι που φυσικά και ισχύει.
Όμως η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα μπορούσε να γίνει λίγες μέρες αργότερα κι αφού ολοκληρωθούν όλα τα έργα στην αίθουσα. Τα καλώδια δεν έχουν μπει σε ράγες και κρέμονταν σε κοινή θέα, ένα σημείο του τοίχου δεν έχει βαφτεί ακόμα, και το πιο σοβαρό δεν υπάρχει δεύτερη έξοδος κινδύνου, αφού υπάρχει μόνο μία πόρτα…
Υπάρχει άλλη μια έξοδος αφού όμως ανοίξεις μια άλλη πόρτα, ενώ οι τουαλέτες έχουν είσοδο μέσα από την αίθουσα!
Παρατηρήσαμε επίσης ότι χρειάζονται περισσότερα μικρόφωνα, αφού κάθε έδρα διαθέτει μόνο δύο και όποιος μιλάει μεταφέρει το μικρόφωνο μπροστά του.

Μάντεψε ποιος μιλάει!

Ορατότης μηδέν!

Οι δημοσιογράφοι στο βάθος “γαλαρία” …

Γενικά θα λέγαμε ότι είναι μία αίθουσα χαμηλοτάβανη, με κακή εργονομία, θυμίζουμε ότι έχουν αλλάξει τα έδρανα τρεις φορές από την αρχική τους τοποθέτηση για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και θα μπορούσε να χρησιμεύσει καλύτερα για συνεδρίαση επιτροπών ή να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα συνεντεύξεων και παρουσιάσεων αφού το νέο δημαρχείο δεν διαθέτει τέτοια!

Ένα μερεμέτι το θέλει

Οι κάμερες στη μέση εμποδίζοντας και τους συμβούλους της μειοψηφίας

Τους βλέπει όλους ο Δήμαρχος από τα ψηλά!

Καλώδια χύμα, εντελώς πρόχειρα τοποθετημένα

Τέλος να επισημάνουμε ότι για άλλη μία φορά δεν υπάρχει πρόνοια για τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την συνεδρίαση, αφού οι κάμερες για να βγάλουν το σωστό πλάνο είναι περιφερόμενες και οι θέσεις των δημοσιογράφων στη γαλαρία είναι ελάχιστες και χωρίς να βλέπουν τους περισσότερους συμβούλους, αλλά μόνο μπορούν να τους ακούνε!

Περιμέναμε, η αλήθεια είναι, κάτι καλύτερο, σε σχέση με την αίθουσα “Χρ. Μαλαπάνης” στο Ιστορικό Δημαρχείο, που έχει κι αυτή τα θέματά της, ωστόσο μπορεί η επόμενη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το ζήτημα και να προτείνει έναν άλλο χώρο εντός του νέου Δημαρχείου.  Ή μπορούν να τοποθετηθούν οθόνες στους τοίχους ώστε να βλέπουν οι μεν τους δε, και Live καταγραφή της συνεδρίασης ώστε να έχουν εικόνα και όλοι οι πολίτες…

Νέα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Ορατότης μηδέν!
To Top