ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαρίνου: Τέλος και η πεζοδρόμηση – Το απόγευμα φεύγουν οι πινακίδες

ΟΥΤΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ  

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”

Σε άμεση ανάκληση των μέτρων πεζοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου, που είχαν θεσπιστεί στις 18 Ιουλίου προχώρησε κατά πλειοψηφία, σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για “αρνητική υποδοχή των μέτρων από τους πολίτες και για αντιδράσεις των επαγγελματιών”. Επίσης τόνισε πως η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο άνοιξε και πως θα παραμείνουν σε ισχύ τα άλλα κυκλοφοριακά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δυνατότητες που είχαμε για να προχωρήσουμε σε προσωρινές παρεμβάσεις δίνοντας περισσότερο δημόσιο χώρο στους πεζούς. Στο πλαίσιο αυτό και οι προτάσεις που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Οι συνθήκες είναι ξεκάθαρο ότι αλλάζουν διαρκώς. Σήμερα έχουμε νέα δεδομένα, νέα δεδομένα κυρίως σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, κάτι που ανέτρεψε και τις όποιες εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό υπό κρίση τέθηκε και η αναγκαιότητα των προσωρινών παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο.

Είχαμε το μέτρο της μονοδρόμησης – πεζοδρόμησης το οποίο δεν είχε τα αποτελέσματα που αναμέναμε και για το λόγο αυτό απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, εστιάζοντας στην πρώτη φάση των προσωρινών μέτρων σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00, προτείνουμε τον πρόωρο τερματισμό του μέτρου, αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου όπως αρχικώς είχαμε αποφασίσει. Κι αυτό καθώς εκτός των αιτημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών, παρατηρήσαμε ότι και οι πολίτες το αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα.

Επαναλαμβάνω. Οι συνθήκες είναι σύνθετες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα, με δεδομένο ότι πάμε όπως όλα δείχνουν και σε νέα αυστηρότερα μέτρα λόγω Covid. Το σίγουρο είναι ένα, ότι η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο άνοιξε και στη βάση αυτή θα πορευτούμε όλο το επόμενο διάστημα».

Οι Αντιδήμαρχοι που έλαβαν τον λόγο αναφέρθηκαν στο γεγονός πως “ Η δημοτική αρχή ακούει τον κόσμο και δεν έχει πρόβλημα να ανακαλέσει δικές της πολιτικές αποφάσεις, αν δεν έχουν αποδοχή”, ενώ κριτική έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Δημήτρης Φαββατάς και Λεωνίδας Λιάππας.

Η εισήγηση του Δημάρχου στην Επιτροπή και η ολοκλήρωση της συζήτησης σε ηχητικό:

Ναυαρίνου: Τέλος και η πεζοδρόμηση – Το απόγευμα φεύγουν οι πινακίδες
To Top