Αθλητισμός

ΝΑΣΚ Αίολος: Βράβευσε Καρέλια και Κουτσούλη, έδωσε πτυχία και ανακοίνωσε τμήμα Κωπηλασίας!

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ 2019 ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που συνοδεύτηκε από απονομές και τιμητικές βραβεύσεις, του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας Αίολος, στο ξενοδοχείο Εlite.

Η βράβευση του κ.Στάθη Καρέλια

Η βράβευση του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Γιώργου Κουτσούλη από τον τ. Πρόεδρο του ΑΙΟΛΟΥ Τάκη Δρακόπουλο.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο δωρητής του συλλόγου Ευστάθιος Καρέλιας και η οικογένειά του, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης και οι αθλητές που διακρίθηκαν το 2019, ενώ απονεμήθηκαν και τα διπλώματα στους 30 αποφοιτήσαντες από τη σχολή ανοικτής θάλασσας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος ενώ παραβρέθηκαν πολλοί αυτοδιοικητικοί, φίλοι και μέλη του ΝΑΣΚ Αιόλου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρίΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΧΑΡΗ ΒΓΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ 2020

Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ ΤΟΥ Συλλόγου στην όμορφη εκδήλωση μας και ωε είθισται κάθε χρόνο θα σας παρουσιάσω έναν απολογισμό αθλητικών και διοικητικών δράσεων για την χρονιά που πέρασε.
1)Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε στον Σύλλογο μας την διεξαγωγή του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νοτίου Ελλάδος για το έτος 2019, βασιζόμενη στα έμπειρα στελέχη του Συλλόγου μας και στις πάρα πολλές διοργανώσεις των περασμένων ετών πραγματοποιήσαμε το πρωτάθλημα με απόλυτη επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την απελθούσα Περιφερειακή Αρχή και τις Επιχειρήσεις της πόλης μας, οι οποίες στήριξαν το εν λόγω Πρωτάθλημα. Συμμετείχαν 120 αθλητές από 20 ναυτικούς ομίλους της Πελοποννήσου και είχαμε την χαρά κι την τιμή δύο από τους καλύτερους αθλητές μας να ανέβουν στο βάθρο των νικητών κατακτώντας τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις των κατηγοριών OPTIMIST και LASER 4,7 .
2)Συμμετείχαμε ως συνδιοργανωτές σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το Κέντρο Νέων κατασκευάζοντας ένα σκάφος ιστιοπλοΐας τύπου OPTIMIST από ανακυκλωμένο υλικό από μπουκαλάκια νερού. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα 30 νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη και την δράση μας αυτή χαιρέτισαν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κος Χατζηδάκης , ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης , ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Αυγενάκης και ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ελλάδος.
3) Αθλητές μας συμμετείχαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα τεσσάρων κατηγοριών OPTIMIST , LASER 4,7 , EUROPE και BUG δηλώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον Συλλόγου μας για όλες τις κατηγορίες ανάπτυξης.
4)Η Ακαδημία των νέων ιστιοπλόων μας γέμισε τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου κατά τους θερινούς μήνες και με μεγάλη χαρά σας δηλώνω ότι συνεχίζει την λειτουργία της μετά από αρκετά χρόνια και κατά την χειμερινή περίοδο έχοντας στις τάξεις της αρκετά παιδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή των τμημάτων Ιστιοπλοΐας τριγώνου κύριο Παναγιώτη Κατσούλα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει με τα παιδιά μας.
5) Με την έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του κυρίου Ευστάθιου Καρέλια μπορέσαμε να προμηθευτούμε μια καινούργια εξωλέμβια μηχανή για το κύριο σωστικό σκάφος του Συλλόγου μας αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας των θαλάσσιων εξορμήσεων των μικρών αθλητών μας.
6)Σε συνέχεια των παραπάνω και με την στήριξη της προηγούμενη Περιφερειακής αρχής του κου Τατούλη και των συνεργατών του, καθώς επίσης και με την συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων της πόλης μας κατορθώσαμε να επισκευάσουμε όλο τον στόλο των σκαφών της Ακαδημίας ο οποίος ανέρχεται σε 18 σκάφη, επιμηκύνοντας έτσι κατά μια δεκαετία τουλάχιστον την χρήση αυτών των σκαφών για να μπορούν και οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας με τον τρόπο που έχει χαραχτεί εδώ και δεκαετίες στον Σύλλογο μας , δηλαδή απλά και ταπεινά , καθότι μερικοί νομίζουν ακόμα και σήμερα ότι η Ιστιοπλοΐα σε μια ναυτική χώρα, όπως η δική μας, με τις τόσες χιλιάδες χρόνια ναυτικής Ιστορίας , είναι άθλημα πλουσίων και βασιλιάδων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κύριο Αντώνη Τσόλκα και το μέλος του Δ.Σ κύριο Χαράλαμπο Μπούνα, οι οποίοι εξ’ αντικειμένου ανέλαβαν την επισκευή των σκαφών αφιερώνοντας χρόνο και ιδρώτα για το αποτέλεσμα που βλέπετε.

ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Στο τμήμα της Α.Θ η χρονιά ήταν γεμάτη συγκινήσεις και επιτυχίες , οι οποίες μας γέμισαν χαμόγελα και αισιοδοξία γα το μέλλον του τμήματος. Πρώτη μεγάλη επιτυχία ήταν η συμμετοχή του σκάφους BLUE LINE με πλήρωμα αθλητές Α.Θ του συλλόγου μας και κυβερνήτη τον εκπαιδευτή Α.Θ του Συλλόγου μας κο Γιώργο Δρακόπουλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α.Θ, το οποίο διεξήχθη τέλη Μαΐου στο Σίμπενικ της Κροατίας. Κάποιες τεχνικές ατυχίες απομάκρυναν την ομάδα μας από τις θέσεις του βάθρου των νικητών για μας όμως η 25η θέση ανάμεσα στα 110 καλύτερα σκάφη και πληρώματα του κόσμου, ήταν μια σημαντική κατάκτηση. Κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές του brand Mythical Peloponnese και ενημέρωσαν αθλητές , θεατές και ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας για τις ομορφιές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο καθότι η ομάδα μας κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα , το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στο Σαρωνικό κόλπο. Ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος με υψηλά μπάτζετ η ομάδα από την επαρχία, από την Καλαμάτα μας, επικράτησε μετά από πολύ δύσκολες ιστιοδρομίες αναγκάζοντας τους αντιπάλους της να παραδεχτούν την αγωνιστική υπεροχή των αθλητών του Συλλόγου μας.
Από την σχολή του Συλλόγου μας αποφοίτησαν 30 νέοι κυβερνήτες Α.Θ αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται. Είχαμε έντονη ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα με την συμμετοχή αθλητών και μελών μας σε μεταφορές σκαφών σε συμμετοχές σε αγώνες ανά την επικράτεια και γι’ αυτό τον λόγο από φέτος ο Σύλλογος μας θα βραβεύει τους ιστιοπλόους Α.Θ με τα περισσότερα αγωνιστικά μίλια και με τα περισσότερα μίλια ιστιοπλοΐας.

ΣΤΟΧΟΙ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Πρώτος στόχος μας σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό και Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο η ίδρυση κωπηλατικού τμήματος στον Σύλλογο μας.
Δεύτερος στόχος η επισκευή της στέγης του ΝΑΣΚ, στο εσωτερικό του οποίου φυλάσσονται όλα τα αγωνιστικά υλικά του Συλλόγου και σε μέρος αυτού βρίσκεται η αίθουσα διδασκαλίας μικρών και μεγάλων ιστιοπλόων. Επάνω σε αυτό θα ζητήσουμε την στήριξη και την βοήθεια όλων σας από όποια πλευρά μπορείτε να βοηθήσετε για να πραγματοποιείται η δραστηριότητα του Συλλόγου χωρίς προβλήματα και σημεία επικινδυνότητας.
Τρίτος στόχος είναι η διεκδίκηση ΤΟΥ Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος KITE FOIL για το έτος 2021 για τον οποίο έχουμε ήδη καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας μετά από πρόσκληση της ευρωπαϊκής κλάσης.
Τέταρτος στόχος η ολοκλήρωση των αγώνων που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, καλή πρόοδο στα παιδιά μας και ούριους ανέμους σε ό.τι επιθυμείτε.

To Top