Επί Σκηνής

“ΝΑΡΤΟΥΡΑ”: Θεατρική παράσταση την Κυριακή “Η πιο δυνατή online”

Tο Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» διοργανώνει την Κυριακή, στις 16 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ στο Vino Banco Tapas Bar, θεατρική παράσταση (Bar Theater) με τίτλο: «Η Πιο Δυνατή Online», με δωρεάν είσοδο.

Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο μονόπρακτο του August Strindberg Den Starkare «Η Πιο Δυνατή» του 1889, σε σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια.

Τους ρόλους των δύο γυναικών ερμηνεύουν η Ακριβή Κόλλια και η Χριστίνα Τζιάλλα, οι οποίες έκαναν και τη διασκευή, προσεγγίζοντας με σεβασμό στο αρχικό κείμενο.

Η ένταξη της τεχνολογίας στο σκηνικό με τρόπο πρωτότυπο, μεταφέρει την πλοκή του έργου στο σήμερα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαχρονικότητά του.

Το τεχνικό μέρος της παράστασης επιμελείται ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δυο φίλες παλιές με συγγενικούς πια δεσμούς συζητάνε… ή καλύτερα, μονολογούν. Για την ακρίβεια, η μία –η Χριστίνα- μονολογεί και η άλλη –η Ακριβή- απαντάει με την σιωπή της. Κι αυτό απάντηση είναι άλλωστε!

Το έργο θίγει ένα πολιτισμένο ξεκαθάρισμα καθώς παραθέτει επί τάπητος το ζήτημα του έρωτα και της αιώνιας μονογαμίας στον δυτικό πολιτισμό. Σαν ένα έργο τέχνης που παρατηρώντας το από μακριά, μπορεί να διακρίνει κανείς την κάθε λεπτομέρεια, όλες τις αποχρώσεις μιας πολιτισμένης κοινωνίας και το σύμπλεγμα τον «κατώτερων» βασικών ενστίκτων. Όλα αυτά δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους, που μπροστά μας εκτυλίσσεται έτσι απλά, μια τραγωδία.

ΑΚΡΙΒΗ ΚΟΛΛΙΑ

Η Ακριβή Κόλλια είναι Σκηνοθέτις, Σεναριογράφος και Θεατρολόγος.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και αποφοίτησε το 2013.
Η πτυχιακή της εργασία «Στοιχεία Θεατρικότητας Στον Κινηματογράφο, Τεχνική και Αφηγηματική Χρήση του Πλάνου Σεκάνς», αποτέλεσε τον σύνδεσμο ανάμεσα στην θεατρική της εκπαίδευση και την αγάπη της για τον Κινηματογράφο. Συνέχισε τις σπουδές της στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μεταπτυχιακό Τμήμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης και αποφοίτησε το 2018.
Η μικρού μήκους ταινία της «Πολιορκία» (блокада) βραβεύτηκε το 2016 με το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ПЕРЕРЫВ НА ВОЙНУ” της Αγίας Πετρούπολης.
Eίναι ιδρυτικό μέλος και Έφορος Τμήματος Κινηματογράφου του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΑΛΛΑ

Η Χριστίνα Τζιάλλα είναι Θεατρολόγος, Ηθοποιός, Performer και Θεατρικός Συγγραφέας.
Αποφοίτησε το 2013 από τη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατεύθυνση Υποκριτική –Σκηνοθεσία.
Το 2016 αποφοίτησε και από την Επαγγελματική Σχολή Μουσικού Θεάτρου P.M.T.P. και στη συνέχεια, το 2017 εντάχθηκε στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αποφοίτων Ηθοποιών, της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».
Παράλληλα με την εκπαιδευτική της δραστηριότητα, εργάζεται ως ηθοποιός και performer στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Συμμετείχε σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια και Συνέδρια. Είναι Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς και Έφορος Τμήματος Θεάτρου του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ».
Είναι ιδιοκτήτρια της νεοσύστατης επιχείρησης Kalliergon.

“ΝΑΡΤΟΥΡΑ”: Θεατρική παράσταση την Κυριακή “Η πιο δυνατή online”
To Top