ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Να δημιουργήσουμε τον νέο Δήμο Μεσσήνης της ασφάλειας και της σιγουριάς”

“Δύναμη Δημιουργίας” ο συνδυασμός Αθανασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης

ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ “ΡΟΔΟΝ” ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, αν εκλεγεί Δήμαρχος Μεσσήνης, ανέπτυξε σε ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, στην κατάμεστη αίθουσα “Ρόδον” της Μεσσήνης. Αυτοί θα είναι η ασφάλεια, ανάπτυξη[ κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική] και νέα αντίληψη στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου.
Παράλληλα παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του που θα είναι η “Δύναμη Δημιουργίας” και το λογότυπο.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Αθανασόπουλος έριξε φαρμακερά βέλη, ασκώντας σκληρή κριτική κατά της δημοτικής αρχής του Γιώργου Τσώνη, και ούτε λίγο ούτε πολύ της καταλόγισε ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, ελάχιστα έργα-“βιτρίνας” κι αυτά με δανεικά, χαρακτηρίζοντάς την ότι τη διέπει “ημιμάθεια της αλαζονίας”.

Κατηγόρησε την παρούσα δημοτική Αρχή ότι “πήγε πίσω τον τόπο”, δεν έκανε καμία μεγάλη παρέμβαση, εγκατέλειψε τα χωριά, “το
απόλυτο τίποτα σε ό,τι υποσχέθηκε”, ότι εγκατέλειψε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, τους κατηγόρησε για “λεονταρισμούς” αλλά και για “υποτακτικούς σε παράγοντες”, για απαξίωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, χαρακτηρίζοντας ως “γάγγραινα” τη μικροπαραβατικότητα στον Δήμο Μεσσήνης. Υποσχέθηκε μικρά αρδευτικά έργα, γραφείο αγροτικής ανάπτυξης, και πως δεν θα υπάρχει αγροτικός δρόμος αδιάβατος.

“Για να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε δύναμη ανατροπής”, είπε μεταξύ άλλων, “όλοι μαζί μπορούμε!”.

Στην εκδήλωση που είχε έντονο κομματικό χαρακτήρα, αφού υπήρξε “γαλάζια” κινητοποίηση, παραβρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που κατέφθασε λίγα λεπτά πριν τελειώσει η ομιλία, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, που είναι και συμμαθητής του Γ.Αθανασόπουλου, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον Π.Νίκα Στάθης Αναστασόπουλος, οι πολιτευτές της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο υποψήφιος με τον Π. Τατούλη Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο Δημήτρης Πτωχός, η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσσα Κυριακοπούλου, στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά κι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής, αρκετοί υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με γραπτό μήνυμά του χαιρέτισε την υποψηφιότητα, η οποία κι αναγνώστηκε στην αρχή από την υπεύθυνη τύπου του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” Ιουλία Μαλλιαρού.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

…Η «Δύναμη Δημιουργίας» είναι η νέα δημοτική παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι. Γνωρίζετε ήδη ότι η απόφαση να ηγηθώ του συνδυασμού μας είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας. Είμαστε η συνέχεια μιας μακράς αυτοδιοικητικής παράδοσης. Έχουμε βαριά κληρονομιά, εκφράζουμε αυθεντικά την ανανέωση και εγγυόμαστε την προοπτική…

… Η ίδρυση της παράταξης στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτού του τόπου. Θέλουμε ένα Δήμο Μεσσήνης δυνατό και δημιουργικό, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να επενδύσεις αξιοποιώντας το τουριστικό και πολιτιστικό μας απόθεμα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επιλογή μας είναι η συνεργασία και η σύνθεση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας. Στόχος μας είναι η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων, όλων των πολιτικών, κοινωνικών και επαγγελματικών χώρων. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή, που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο αγκαλιάζοντας όλους τους κατοίκους, προσφέροντας πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία θα αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων, θα σέβεται και δεν θα εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των δημοτών, μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία δεν εθελοτυφλεί αλλά αντιθέτως εντοπίζει το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει με κάθε μέσο και το αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά.

…Η παρούσα δημοτική αρχή πήγε τον τόπο πίσω. Εγκατέλειψε τα χωριά, η ύπαιθρος ερημοποιείται. Καμία μεγάλη παρέμβαση δεν υλοποίησε, προγραμματισμένες παρεμβάσεις ματαιώθηκαν άλλες παραμένουν στάσιμες ενώ επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας με δανεικά. Υποσχέθηκαν προεκλογικά φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και στουρνάρια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα σε ότι υποσχέθηκαν. Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο της δημοτικής αρχής και συνεχίζουν να μιλούν για το μέλλον για το παρόν τίποτα. Για να συγκαλύψουν την αποτυχία τους και γνωρίζοντας ότι σήμερα οι δημότες της Μεσσήνης θα δώσουν βροντερό παρόν, πανικόβλητοι έσπευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με πληρωμένες καταχωρήσεις να δώσουν πίνακες με έργα που …θα εκτελεστούν και …θα δημοπρατηθούν …κάποτε και …εφόσον. Για αυτά που εκτελούνται αναφορά καμία γιατί άπλα δεν υπάρχουν. Η απόγνωση τους οδήγησε στη λήψη δανείου για να εκτελέσουν έργο ανάπλασης το οποίο θα πληρώσουμε όλοι μας ακριβά. Δεν ξεγελούν όμως κανέναν. Όλοι έχουμε πλέον καταλάβει.

Η δημοτική αρχή κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο παριστάνοντας άλλοτε τον υποτακτικό του κάθε παράγοντα και άλλοτε λεονταρίζοντας. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους, με κολλητούς και κολλητές αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί.

Καμία μεγάλη παρέμβαση δεν υλοποίησε, προγραμματισμένες παρεμβάσεις ματαιώθηκαν άλλες παραμένουν στάσιμες ενώ επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας με δανεικά. Υποσχέθηκαν προεκλογικά φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και στουρνάρια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα σε ό,τι υποσχέθηκαν με ό,τι καταπιάστηκαν. Δεν ξέρουν και δεν μπορούν. Η δημοτική αρχή κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο παριστάνοντας άλλοτε τον υποτακτικό του κάθε παράγοντα και άλλοτε λεονταρίζοντας. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους, με κολλητούς και κολλητές αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί.

…Η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της υπάρχουν για ένα μόνο σκοπό. Να υπηρετούν τους πολίτες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο βρισκόμαστε σήμερα ενώπιόν σας. Η αγάπη μας για τον τόπο μας, η αγάπη μας για τους ανθρώπους του, η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, όλοι αυτοί οι λόγοι μας οδήγησαν σήμερα εδώ να σας ζητάμε να στρατευτείτε στο πλευρό της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας». Για να μετουσιώσουμε τις αγωνίες και τα προβλήματα σε δημιουργία, για να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε δύναμη ανατροπής, για να συμπορευτούμε στο δημιουργικό ταξίδι της αναγέννησης του τόπου μας…

…Η «Δύναμη Δημιουργίας» έχει θέσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός της και αυτούς θα σας παρουσιάσω αμέσως. Τρεις βασικοί άξονες διαμορφώνουν το πλαίσιο του οράματός μας.
Πρώτη και βασική αρχή και προϋπόθεση για να γίνει το οτιδήποτε είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Ο Δήμος μας, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ασφάλειας στην καθημερινότητα. Η μικροπαραβατικότητα και όλα όσα αυτή κουβαλά μαζί της αποτελεί γάγγραινα για το Δήμο Μεσσήνης.
Για εμάς η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλεια σε όλους τους δημότες αποτελεί πρώτη βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά για μερικά ψηφαλάκια. Δεν πουλάμε και δεν αγοράζουμε ευαισθησία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ο φόβος και η αγωνία δεν έχουν θέση στους κατοίκους του Δήμου μας.

Γνωρίζουμε ότι το έργο της ασφάλεια είναι τεράστιο και θέλει ολοκληρωμένες δράσεις με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια. Τα μέτρα που θα προτείνουμε αλλά και θα εφαρμόσουμε αύριο ως δημοτική αρχή θα ξεκινούν από την απαίτηση αύξησης της αστυνόμευσης από την Ελληνική Αστυνομία, θα υποβοηθούνται από μια καθημερινά παρούσα δημοτική αστυνομία, θα συμπληρώνονται μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και θα ολοκληρώνονται με πολιτικές ένταξης ευπαθών ομάδων. Το σημαντικότερο, είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο χωρίς δισταγμό και υποχωρήσεις. Για εμάς η ασφάλεια αποτελεί βασική μέριμνα και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από αδυναμίες άλλων και δεν θα ολιγωρήσουμε όπως πράττει η δημοτική αρχή που φαίνεται να μην αναγνωρίζει το πρόβλημα αφού δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα ούτε το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας. Δεσμευόμαστε ότι θα συγκροτήσουμε άμεσα συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας με τη συμμετοχή σε αυτό ειδικών επιστημόνων για να λειτουργήσουμε συντονισμένα και κυρίως αποτελεσματικά.

Η πολυπόθητη απ’ όλους ανάπτυξη αποτελεί το δεύτερο άξονα πάνω στον οποίο κινείται η παράταξή μας. Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να μη μείνει η ανάπτυξη στα χαρτιά και στις προεκλογικές υποσχέσεις πρέπει να λυθούν βασικά θέματα.

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αναφερόμαστε τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Για να καταφέρουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές για το Δήμο μας θα πρέπει αρχικά να μεριμνήσουμε για την ενίσχυση όλων των παραγωγικών τάξεων. Χρειάζονται μέτρα ανακούφισης αλλά και κίνητρα για τον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον εργάτη.

Βασικός πυλώνας είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδημάτων στον τόπο μας. Να δώσουμε λύσεις στους παραγωγούς και τους καλλιεργητές. Οι αγρότες δεν μπορεί να παραμένουν αβοήθητοι από το δήμο και τη δημοτική αρχή. Δεν θα είμαστε δημοτική αρχή που θα εκδίδει απλώς ανακοινώσεις και ψηφίσματα εν είδει επικήδειου θα παρεμβαίνουμε ενεργά και θα βρισκόμαστε δίπλα στον αγρότη γιατί και γνωρίζουμε και μπορούμε.

Ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Δεν φτάνει, για παράδειγμα, να διαπιστώνεις ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ελαιοκαλλιέργεια, χρειάζεται να προτείνεις και να βοηθήσεις στην εφαρμογή λύσεων οικονομικά εφικτών και αποτελεσματικών. Από την εφαρμογή ψεκασμών για το δάκο μέχρι την ενίσχυση της άρδευσης εκτάσεων για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα απαιτείται γνώση, σχέδιο και ειλικρινές ενδιαφέρον.

Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά γι αυτό και από πλευρά μας θα συμβάλουμε με κάθε μέσο. Δεν θα υποσχεθούμε αρδευτικά φράγματα σε κάθε χωριό ούτε θα φτιάξουμε λατομεία για στουρνάρια! Θα φροντίσουμε όμως να λειτουργήσουν τα αρδευτικά που υπάρχουν και θα προχωρήσουμε στοχευμένα στη δημιουργία μικρών αρδευτικών χαμηλού κόστους αλλά τεράστιας αξίας για τους παραγωγούς. Όσο για τους δρόμους, μαζί με τους προέδρους που θα είναι οι άμεσοι και καλύτεροι συνεργάτες μας και αξιοποιώντας παραγωγικά όλα τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά μέσα αλλά και τα μηχανήματα του δήμου, υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρχει αγροτικός δρόμος αδιάβατος.

Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, ώστε κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να ενημερώνεται για προγράμματα και χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και κρατικούς φορείς. Ο Δήμος Μεσσήνης εκτός από την ελαιοκαλλιέργεια έχει συκοκαλλιέργεια, σταφίδες και αμπέλια, έχει την πατάτα και τα υπόλοιπα κηπευτικά. Χρειάζεται να δούμε και τις άλλες δυνατότητες στην αγροτική παραγωγή. Υπάρχει το παράδειγμα της Τριφυλίας που μας δείχνει το δρόμο και για άλλες επιλογές τις οποίες χρειάζεται να αναζητήσουμε. Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό σας και μαζί να πορευτούμε στη σύγχρονη εποχή, η οποία απαιτεί ενημέρωση, εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα, καινοτομία.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου στο δήμο μας είναι βασική και πρώτη μας προτεραιότητα. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι βασικά έργα υποδομής για την αγροτική παραγωγή ενώ η βελτίωση του επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητο στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής του δήμου. Οι δρόμοι ενοποιούν και δίνουν τοπική ταυτότητα, δημιουργούν τοπική συνείδηση του ανήκειν στο Δήμο Μεσσήνης. Οδηγούν τελικά στην απόκτηση τοπικής συνείδησης και ταυτότητας. Είμαστε όλοι Δημότες Μεσσήνης και θέλουμε δρόμους για να μετακινούμαστε, να συναντιόμαστε και να κοινωνικοποιούμαστε. Η νέα εποχή ανήκει στην επικοινωνία και τη γνώση και πρέπει να μάθουμε να ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης και επικοινωνίας.

Ο Δήμος της Μεσσήνης δεν είναι τόπος διέλευσης αλλά είναι και πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι αποτελεί προορισμό, ο οποίος δε στερείται σε τίποτα από τους όμορους δήμους. Κάθε δημότης, κάθε επισκέπτης αλλά και κάθε πιθανός επενδυτής πρέπει να έχει πλέον ξεκάθαρη αντίληψη για το Δήμο μας.

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί τον άλλο πυλώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Για να καταφέρει να αναπτυχθεί ο τουρισμός μιας περιοχής απαιτούνται πρότερες ενέργειες, όπως σαφή καταγραφή και αποτύπωση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ξεκαθάρισμα και οριοθέτηση των χρήσεων γης μέσα από το ΓΠΣ, προγραμματισμός και σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι το ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μας, το οποίο όμως πρέπει να αξιοποιήσουμε και να μην το αφήσουμε στη μοίρα του. Το παρελθόν ενός τόπου είναι πολύ σημαντικό γιατί διαμορφώνει το παρόν. Αλλά το παρόν είναι αυτό που διαμορφώνει το μέλλον μας.

Ο τρίτος άξονας είναι η εμπέδωση μιας νέας αντίληψης στην καθημερινή λειτουργία του δήμου. Η κατάκτηση ενός νέο πολιτικού πολιτισμού που θα αντανακλάται στην καθημερινότητα του δημότη. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το επίπεδο διαλόγου: Στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται να μάθουμε να μιλάμε ήσυχα και απλά, να διαφωνούμε αλλά να σεβόμαστε την άλλη άποψη. Ο σεβασμός και η ταύτιση με το πρόβλημα θα επεκτείνεται στην αντιμετώπιση του δημότη από τις δημοτικές υπηρεσίες και θα φτάνει μέχρι το πώς καθαρίζεται και ο μικρότερος κοινόχρηστος χώρος στο πλέον απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.

Η καθαριότητα στο δήμο Μεσσήνης δεν μπορεί να περιορίζεται στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Απαιτείται η επανεκκίνηση του προγράμματος ανακύκλωσης το οποίο έχει εγκαταλειφτεί. Απαιτείται έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και αποκατάσταση της ανοικτής πληγής στα «Λιμενικά».

Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση αποτελούν αρνητικό παράγοντα ανάπτυξης της Μεσσήνης. Η πόλη χρειάζεται μέσα από μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη να ανασάνει και να δώσει τη δυνατότητα σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες να κινηθούν με άνεση στην αγορά της.

Το ξεμπλοκάρισμα των βιολογικών σε Πεταλίδι και Αίπεια, και η αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών στις ίδιες περιοχές αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και απαραίτητα έργα υποδομής για την ανάπτυξή τους.

Η κοινωνική φροντίδα δεν αποτελεί δημοτική επίδειξη φιλανθρωπίας, αλλά ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή. Οι ηλικιωμένοι δεν θέλουν ακόμα ένα καφενείο αλλά ένα ΚΑΠΗ με πολύπλευρες δράσεις. Το κοινωνικό παντοπωλείο, η φροντίδα στο Σπίτι, η συμβουλευτική σε οικογένειες με προβλήματα και σε ανήλικους, η εκπαίδευση μαθητών από ευπαθείς ομάδες και η υποβοήθηση του έργου στο σχολείο θα τεθούν μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων.

Η είσοδος στη ψηφιακή εποχή και η χρήση κάθε νέου τεχνολογικού μέσου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου μας, είναι το άνοιγμα στο φως που απαιτείται για να λάμψουν οι δυνατότητες της περιοχής μας.

Η επίβλεψη, φύλαξη και λήψη μέτρων για τη διατήρηση της καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, την προστασία και τον εμβολιασμό των αδέσποτων, την προστασία από τον βανδαλισμό των παιδικών χαρών και του δημοτικού φωτισμού, θα μπουν σε πρώτο πλάνο, ώστε να γίνει η καθημερινότητά μας ευχάριστη και ελπιδοφόρα. Η διαμόρφωση «νέου χαρακτήρα» απέναντι σε αυτό το ζήτημα, είναι πρωταρχικό μέλημα για μας…

…Έχω τη χαρά και την τιμή να ηγούμαι του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και να είμαι σήμερα εδώ μαζί με όλους εσάς που με την παρουσία σας απόψε δηλώνετε την ενεργή, δυνατή και αποφασιστική σας στήριξη για να δημιουργήσουμε το νέο δήμο Μεσσήνης της ασφάλειας και της σιγουριάς.

Συγκροτούμε ένα ευρύ και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με μοναδικό γνώμονα την αξιοκρατία, την τοπική συναντίληψη, την κοινωνική αναγνώριση, την ανθρώπινη ποιότητα, το ήθος και την διάθεση προσφοράς. Δημιουργούμε ένα συνδυασμό που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα του δήμου. Ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία, τη γνώση, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του μέλλοντος. Στόχος είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που έχει διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά προκειμένου να κάνουμε όλοι μαζί ένα δυνατό και δημιουργικό Δήμο Μεσσήνης.

…Πεποίθηση μου είναι ότι ο Δήμαρχος δεν είναι πάνω από τους πολίτες αλλά είναι ένας από τους πολίτες. Στηριζόμαστε στην εμπειρία μας, στην γνώση των προβλημάτων και αναγκών της περιοχής μας και ζητούμε την συστράτευση και ενωτική διάθεση προσφοράς και αγάπης όλων των συνδημοτών μας .
Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να επισκεφθούμε όλα τα χωριά του δήμου, τις γειτονιές της πόλης και των κωμοπόλεων. Να ακούσουμε τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτροπές όλων. Να γυρίσουμε μαζί πόρτα – πόρτα, γειτονιά – γειτονιά όλο το Δήμο Μεσσήνης. Το πρόβλημα του δημότη θα γίνει πρόβλημά μας. Γιατί είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε. Να χτίσουμε μαζί ένα μεγάλο μέτωπο και να φτιάξουμε μια ατέλειωτη ανθρώπινη αλυσίδα. Να μιλήσουμε κατευθείαν με την κοινωνία. Γιατί αυτή θα είναι η μεγάλη Νίκη όλων μας…»

To Top