ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Mύλος” με το take away-Σφοδρές αντιδράσεις και “συγγνώμη” από Άδωνη

Μύλος επικράτησε σήμερα (6/2), ύστερα από τρεις διαφορετικές ανακοινώσεις μέσα σε λίγες ώρες για το take away στην εστίαση, με τους επιχειρηματίες να μην ξέρουν πώς -εν τέλει- θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους. Η τελευταία ανακοίνωση λέει πως θα δουλεύουν με take away και τα Σαββατοκύριακα.

“Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης”.

Αυτό ανακοίνωσε χθες (5/2) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο φορτίο όπου από σήμερα ισχύουν νέα μέτρα.

Σήμερα το πρωί, όμως, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε το ακριβώς αντίθετο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα, διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια, συνεχίζεται κανονικά».

Ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία περιέπλεκε ακόμη περισσότερο το ζήτημα:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».

Ανατροπή και «συγγνώμη» Άδωνι

Πριν από λίγο, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζήτησε συγγνώμη για την «αναστάτωση», διά μέσου ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Υπήρξε αντίδραση και από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Χαρίτση και μετά ήρθε η συγγνώμη Άδωνι: «Μετά τις κούφιες ανακοινώσεις ΠΘ χθες, η εστίαση έχει να αντιμετωπίσει σήμερα και τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών για το take away.Αντιφάσεις, παλινωδίες και ανεπάρκεια οδηγούν ένα κλάδο με 100αδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αφανισμό. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση», έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: “GO AWAY ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ”

“Η κυβέρνηση με τις συνεχείς παλινωδίες της και την αυτοαναίρεση  των μέτρων που η ίδια εξαγγέλλει, παραπέμπει στις μανούβρες του Τιτανικού. Δυστυχώς όμως για εμάς, το «καράβι» είναι η Ελλάδα και το «παγόβουνο» με αυτούς στο τιμόνι, είναι αναπόφευκτο.
Σε αυτό το πλαίσιο κατήργησαν και επανέφεραν αυθημερόν μέχρι και το take – away (πάρτο και φύγε), αλλά στο τέλος ο ελληνικός λαός θα τους πει ένα βροντερό «go – away», σήκω και φύγε, για να σωθεί ο τόπος και εμείς από την καταστροφή”, επισημαίνει η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

πηγή:ieidiseis.gr

“Mύλος” με το take away-Σφοδρές αντιδράσεις και “συγγνώμη” από Άδωνη
To Top