ΚΟΙΝΩΝΙΑ

myKEPLive: Λειτουργεί και στη Μεσσήνη-Εξυπηρέτηση δημοτών με τηλεδιάσκεψη-Κλείστε τώρα το ψηφιακό ραντεβού σας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΤΟ myKEPlive

Σε λειτουργία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η υπηρεσία myKEPlive και από το ΚΕΠ Μεσσήνης. Οι δημότες Μεσσήνης μπορούν να κλείσουν ψηφιακό ραντεβού μέσα από την πλατφόρμα https://rantevou.kep.gov.gr/και να εξυπηρετηθούν με τηλεδιάσκεψη από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε αυτό. Το ΚΕΠ Μεσσήνης λειτουργεί σε καθημερινή βάση Δευτέρα με Παρασκευή από 09.00-17.00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2722360200

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ myKEPlive

Σε περισσότερους από 200 ανέρχονται οι Δήμοι της χώρας που έχουν ενταχτεί στο myKEPlive. Μάλιστα το τελευταίο 1Οήμερο παρέχουν εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση επιπλέον 29 ΚΕΠ σε 27 Δήμους. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάσσονται οι Δήμοι: Αγίου Ευστρατίου, Αιγάλεω, Αμαρίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ασπροπύργου, Αστυπάλαιας, Βύρωνα, Γρεβενών, Δελφών, Θηβαίων, Ιθάκη, Ιστιαίας Αιδηψού, Καρδίτσας, Κάτω Νευροκοπίου, Λαγκαδά, Μεγαρέων, Μεσσήνης, Μετεώρων, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Παλλήνης, Πάτμου, Σάμης, Σικυωνίων, Σουφλίου, Σοφάδων, Τεμπών.

Μέσα σε δέκα μήνες 249 ΚΕΠ από 201 Δήμους της επικράτειας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Προς υποστήριξη της λειτουργίας του myKEPlive 1.215 υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, ενώ από τη Δευτέρα 14/06/2021 ξεκινούν επιμορφωτικά προγράμματα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με το ΕΚΔΔΑ.

Μέσω του myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω 5 θεματικών υπηρεσιών:

1) Διοικητική Πληροφόρηση-Ενημέρωση,

2) Υποβολή αίτησης,

3) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,

4) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,

5) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας

Οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα και ρυθμίζουν το ραντεβού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.
Από τον Ιούλιο του 2020 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 55.514 τηλεδιασκέψεις πολιτών με τα ΚΕΠ.

Μέσα από το https://rantevou.kep.gov.gr/  οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, η επίσκεψη εξακολουθεί να είναι εφικτή μόνο κατόπιν ραντεβού. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

 

myKEPLive: Λειτουργεί και στη Μεσσήνη-Εξυπηρέτηση δημοτών με τηλεδιάσκεψη-Κλείστε τώρα το ψηφιακό ραντεβού σας
To Top