Αθλητισμός

Μπριτζ Νέων: Καλές εμφανίσεις και σημαντικές νίκες

Περιμένοντας το check in στο ξενοδοχείο, ευκαιρία για προπόνηση!

Η Εθνική Παίδων με την πορτοκαλί εμφάνιση για το ταξίδι. Τα παιδιά φαίνονταν από μακριά και δεν υπήρχε περίπτωση να τα χάσουμε!

Ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί οι αγώνες του 26ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπριτζ Νέων που διεξάγεται στο Σαμοριν της Σλοβακίας. Συνολικά λαμβάνουν μέρος 70 ομάδες από 29 διαφορετικές χώρες.
Οι αγώνες είναι χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες: Νέων -OPEN και Νεανίδων (κάτω των 26 ετών), νέων κάτω των 21 ετών και παίδων (κάτω των 16 ετών).

Η Ελλάδα συμμετέχει με δυο ομάδες στην κατηγορία νέων-OPEN και στην κατηγορία παίδων.
Οι αγώνες γίνονται στο υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο x-bionic sphere, όπου έχουν καταλύσει και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατά Σαράι, που κάνει προετοιμασία.

Και το ζεύγος αθλητών Φωτεινάκης-Καπιρης

Στο αγωνιστικό μέρος, η Εθνική Νέων ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας τη Γαλλία σημειώνοντας μια βαριά ήττα, ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισε την πολύ ισχυρή Πολωνία κάνοντας μια σπουδαία νίκη (14,64 -5,36).
Η συνέχεια δεν ήταν και τόσο ευχάριστη, καθώς οι νέοι ηττήθηκαν πολύ βαριά (0,26-19,74) από την ομάδα της Αγγλίας, ωστόσο αναπλήρωσαν κερδίζοντας τη Σερβία (16,72 – 3,28).

Το ζεύγος αθλητών Σούμπλης-Μάλλωσης απέναντι στην ομάδα της Δανίας

Η εθνική μας αντιπροσωπία (ομάδα Νέων και Παίδων)

Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για κατάταξη, αφού έχουν γίνει μόνο 4 αγώνες, από τους συνολικά 26 που θα δώσει κάθε ομάδα, ωστόσο στο τέλος της ημέρας, η ομάδα μας κατετάγη στη 19η θέση μεταξυ 27 χωρών.

Στην κατηγορία των Παίδων, όπου η Ελλάδα κάνει την παρθενική της εμφάνιση και υπάρχει έντονο “καλαματιανό” ενδιαφέρον, αφού τα μέλη της ομάδας είναι οι δυο νεαροί αθλητές του Αγωνιστικού Ομίλου Μπριτζ Καλαμάτας Μιχάλης Σούμπλης και Αιμιλιανός Μάλλωσης, η αρχή ήταν παρά πολύ δυναμική!

Τα παιδιά αντιμετώπισαν την ομάδα της Σκωτίας κάνοντας μια εκπληκτική νίκη (19,44-0,56), και επανέλαβαν το ίδιο και απέναντι στην Δανία στον δεύτερο γύρο (19,83-0,17).
Ακολούθησαν δυο ήττες, απέναντι σε Ιταλία (6,29-13,71) και Ολλανδία (3,45-16,55), δυο χώρες με μεγάλη παράδοση στο Μπριτζ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα μετά από τους πρώτους 4 γύρους, να φιγουράρει στην 6η θέση μεταξύ 16 ομάδων, με ελάχιστη διαφορά από την 5η.
Οι παίδες έχουν άλλους 11 αγώνες μπροστά τους, και σήμερα, Δευτέρα, θα αντιμετωπίσουν τις χώρες Βουλγαρία, Γαλλία, Νορβηγία και Τσεχία.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι το μπριτζ μαζί με το σκάκι, είναι τα δυο πνευματικά αθλήματα, αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μπριτζ Νέων: Καλές εμφανίσεις και σημαντικές νίκες
To Top