ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρεδήμας: Προτείνει κατάργηση δημοτικών τελών σε ανέργους και νέους επαγγελματίες

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΡΕΔΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΑΝΗ

Από την παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα εξής:

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, της περασμένης Πέμπτης, ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά τη σχετική συζήτηση της λήψεως υπολοίπου δανείου από το Παρακαταθηκών και Δανείων, πρότεινε και έγινε δεκτή από την πλειοψηφία η αναστήλωση της οικίας Παπαφλέσσα στην Πολιανή και υπενθύμισε ότι ο πρώην Δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος είχε έτοιμη και τη σχετική μελέτη, όπως αυτό επιβεβαίωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Σταματόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα αυτό (έγκριση δανείου) συμπεριλαμβάνετο η ανέγερση δημοτικού Καταστήματος στο Ασπρόχωμα, χρηματοδότηση των γηπέδων Θουρίας, Καλαμάτας (Παλιάμπελα). Ασπροχώματος (γήπεδο Απόλλωνα), Πλατύ και Γαρδίκι κλπ., υπερψήφισε ο επικεφαλής της «Αλλαγής».

Η πρόταση του Θόδωρου Μπρεδήμα για αναστήλωση της ιστορικής οικίας Παπαφλέσσα στην Πολιανή έγινε αποδεκτή υπό προϋποθέσεις (συναίνεση ιδιοκτητών της οικίας) από το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και πρόσθεσε ότι θα συμπεριληφθεί και η ανέγερση της οικίας Νικηταρά στη Νέδουσα.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Εξάλλου, την αναβολή της συζήτησης του θέματος των δημοτικών τελών πρότεινε ο Θόδωρος Μπρεδήμας αλλά δεν έγινε δεκτή από τη μειοψηφία και κατόπιν αυτού υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις, ζητώντας, μεταξύ άλλων:
1) την απαλλαγή των νέων επιστημόνων και επαγγελματιών για 3 χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα πρώτα χρόνια της άσκησης του επαγγέλματος των
2) τη μείωση των δημοτικών τελών στα δημοτικά διαμερίσματα
3) εν όψει της μείωσης των συντάξεων, ζήτησε και τη μείωση των δημοτικών τελών στους συνταξιούχους.
4) την απαλλαγή των ανέργων και εμπερίστατων δημοτών κλπ.

Μπρεδήμας: Προτείνει κατάργηση δημοτικών τελών σε ανέργους και νέους επαγγελματίες
To Top