ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρεδήμας: “Αποσπασματική η ανάπλαση της Ναυαρίνου”

Αποσπασματική, χωρίς αρχή και τέλος, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Παράταξης “Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας“, Θόδωρος Μπρεδήμας, την ανάπλαση που σχεδιάζεται στη Ναυαρίνου μέσω του Προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης.

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας τάχθηκε αναφανδόν για ακόμα μια φορά υπέρ της μονοδρόμησης και της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, αλλά κατά της αποσπασματικής εκτέλεσής της.

Όπως επεσήμανε, απαιτείται πρώτα να υπάρξει μια ολοκληρωμένη, πλήρης, συγκοινωνιακή μελέτη και στη συνέχεια να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στις παρεμβάσεις.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας έκανε λόγο για παλαιότητα- πάνω από 30 χρόνια- της υφιστάμενης συγκοινωνιακής μελέτης της πόλης, ενώ πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σχέση με τότε. Σημείωσε τέλος ότι μια αποσπασματική παρέμβαση στη Ναυαρίνου δεν μπορεί να συνεκτιμηθεί και θα επιβαρυνθεί και οικονομικά περισσότερο ο Δήμος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Επιπρόσθετα, από την παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα εξής:
Προκειμένης της ψήφισης, από τη Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα, του πολυνομοσχεδίου που αφορά, εκτός των άλλων και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και προκειμένου να μην εκπλειστηριασθεί καμιά πρώτη κατοικία συνδημοτών μας, ο επικεφαλής της παράταξης Θόδωρος Μπρεδήμας, πρότεινε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ενεκρίθη και απεστάλει επειγόντως στη Βουλή, έχει ως εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Εν όψει της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα (15-1-2018) του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει και τα κόκκινα δάνεια και εν συνεχεία άμεσης έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αφορούν και συνδημότες μας που κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους, τόσον στο Δήμο Καλαμάτας όσον και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Θουρίας, Άριος, Αρφαρών και των Μεσσηνίων γενικότερα

ΖΗΤΑΜΕ:

1) Από την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να εξαιρεθούν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν οφειλές προς Ελληνικό Δημόσιο και της Τράπεζες και δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους .
2) Η σχετική τροπολογία να συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Και
3) Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου, στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Δικαιοσύνης κλπ και τους μεσσήνιους βουλευτές.»

Γ.Χριστόπουλος: “Γύφτικο τσαντήρι οι παρεμβάσεις”

To Top