ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουζιάνης: “Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν κάνει μικροπολιτική”

ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 500€

Μπουζιάνης στο MessiniaLIVE: “Ο δήμαρχος δεν μοιράζει επιδόματα-Δίνει χρήματα σε όσους έχουν έκτακτη ανάγκη”

Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δίνει ο Δήμος Καλαμάτας σε άπορους συμπολίτες μας και η οποία θα φτάνει έως τα 500 ευρώ, έδωσε, μιλώντας στο MessiniaLIVE ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για επίδομα που θα δίνει ο δήμος αλλά για έκτακτο οικονομικό βοήθημα που θα δίνεται για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών συμπολιτών μας, όπως χαρακτηριστικά είπε σε περίπτωση φωτιάς ή προβλήματος υγείας. Και δεν θα δίνεται μόνο με απόφαση δημάρχου, αλλά θα έχει προηγηθεί έκθεση κοινωνικού λειτουργού για την κάθε περίπτωση, επικύρωσή της από τον Διευθυντή Πρόνοιας και στο τέλος απόφαση και υπογραφή δημάρχου.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της μείζονος μειοψηφίας ότι πρόκειται για “εργαλείο ψηφοθηρίας” και πως γίνεται για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες”, ο Παύλος Μπουζιάνης εξήγησε ότι “ο δήμαρχος δεν θα υπογράφει σε καθημερινή βάση λευκές επιταγές” αλλά θα έχει προηγηθεί συγκεκριμένη κάθε φορά διαδικασία, και θα εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά από κοινωνική λειτουργό, ώστε να διαπιστώνονται ότι συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

“Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν κάνει μικροπολιτική στα κοινωνικά θέματα, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία…προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συνδημότες μας που έχουν οικονομική ανάγκη χωρίς να δίνουμε δημοσιότητα”, υπογράμμισε ο Παύλος Μπουζιάνης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διαδικασία χορήγησης της εφάπαξ βοήθειας, η οποία θα προϋποθέτει σύνταξη έκθεσης από κοινωνικό λειτουργό, την επικύρωσή της από το Διευθυντή Πρόνοιας και τη λήψη απόφασης από το Δήμαρχο. Θα ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η ενίσχυση αυτή αφορά σε απολύτως ακραίες περιπτώσεις πολιτών, που δεν καλύπτονται από την υπάρχουσα προνοιακή πολιτική”.

To Top